Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_3b4078f34781d107321fa72354faffcd, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Uusi Kyllä isä osaa -elokuva hämmästyttää – yksi toistuva asia pomppaa silmille – Uutisalue

Uusi Kyllä isä osaa -elokuva hämmästyttää – yksi toistuva asia pomppaa silmille

Kyllä isä osaa -sarjasta tehty elokuva saa ensi-iltansa. Ärsyyntyköön ken haluaa, kirjoittaa elokuvakriitikko Taneli Topelius.

Tv-lehti arvioi: Voiko vuosina 1994–1995 valmistunut perhekomediasarja toimia mitenkään elokuvana 30 vuotta myöhemmin, kun alkuperäisen sarjan teinilapsetkin ovat jo kasvaneet aikuisiksi?

Hämmästyttävää kyllä, voi, ja aivan mainiosti toimiikin. Uusi Kyllä isä osaa -elokuva palaa hengeltään alkuperäisen sarjan juurille, vaikka ikääntymiseltä eivät sarjan legendaariset hahmotkaan ole välttyneet.

Panu Raipian ohjaama puolitoistatuntinen on rehti perhefarssi, joka tavoittaa tv-sarjan mutkattoman tyylin. Lähtökohta on tuttu: vieläkään Tom Lindholmin näyttelemä taksikuski-isä ei osaa oikein mitään, vaikka yrittää kyllä kovasti.

Nyt isä ja Tuija Ernamon esittämä äiti olisivat kovaa muuttamassa eläkepäivikseen Espanjan auringon alle, jos saamaton isä vain saisi sanottua asiasta taksifirmansa pomolle. Ohuella aasinsillalla mukaan saadaan kytkettyä myös Maiju Jokisen ja Jarno Jokisen esittämien aikuisten lasten Jonnan ja Jussin paluu tutun omakotitalon katon alle.

Elokuva änkeää perheen aikuiset lapset tutun talon katon alle. Takana vasemmalla Jussi eli Jarno Jokinen, oikealla isä eli Tom Lindholm. Kuva: Jana Machackova-Oey / Hihhihhii

Uutta sukupolvea edustaa yksinhuoltaja-Jonnan terävä poika Junnu, jota nuori Vilppu Eleinen näyttelee pitkälti samankaltaisilla koomisilla eleillä ja kyselyvaihteella kuin 15-vuotias Jarno Jokinen Jussin roolia 30 vuotta sitten.

Hössöttämistä ja hyväntahtoista naljailua enempää elokuvalta on turha odottaakaan, mutta se riittää. Kuten aikoinaan tv-sarjassakin, käänteet ovat tutun arkisia: toisinaan hukassa ovat talon avaimet, toisinaan isä himoitsee päästä pomonsa firmaan hankkiman tuliterän luksusauton rattiin.

Isä (Tom Lindholm, oik.) haaveilee saada ajaa uutta luksusautoa, jonka taksifirman isäntä (Vesa Vierikko) on hankkinut pihaan. Kuva: Harri Hinkka / Nelonen Media

Välillä hölmöillään silläkin, että isä sonnustautuu mekkoon – ärsyyntyköön ken haluaa. Oma ärsytyskynnykseni ylittyi lähinnä useaan kohtaukseen sisällytetyn ja silmille suoraan tulevan elokuvan yhteistyökumppanien mainonnan takia.

Omakotitalon tutut portaat ovat taas ahkerassa käytössä. Nyt niillä istuu Junnu (Vilppu Eleinen), tämän Jonna-äiti (Maiju Jokinen) ja Jonnan äiti (Tuija Ernamo). Kuva: Jana Machackova Oey / Nelonen Media

Ilta-Sanomat ja Kyllä isä osaa -elokuvan levittäjä Nelonen Media kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Kyllä isä osaa -elokuvan ensi-ilta on to 28.3. elokuvateattereissa. Farssi ★★★

Source Link is.fi