Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_364c93f9873e842d376b8fb9adf5316b, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Uusi Top Gun -elokuva haastettiin oikeuteen – tuotanto­yhtiöltä tyly vastaus – Uutisalue

Uusi Top Gun -elokuva haastettiin oikeuteen – tuotanto­yhtiöltä tyly vastaus

Aiemmin kesällä uutisoitiin, että tuotantoyhtiö Paramount Pictures haastettiin oikeuteen tekijänoikeus­rikkomuksesta toukokuussa julkaistun Top Gun: Maverick -elokuvan takia.

Lue lisää: Uuden Top Gunin tekijät haastettiin oikeuteen – taustalla israelilainen perhe, joka vaatii elokuvan tuottoja itselleen

Paramount ei kuitenkaan aio suostua korvausvaatimukseen tekijänoikeuksista.

Alkuperäinen, vuonna 1986 julkaistu Top Gun -elokuva sai inspiraationsa Ehud Yonayn vuonna 1983 kirjoittamasta artikkelista. Tuotantoyhtiön oikeudet kyseiseen artikkeliin ovat tuon jälkeen palautuneet nyt jo edesmenneen Yonayn perikunnalle, eikä Paramount uusinut oikeuksiaan ennen Top Gunin jatko-osan julkaisua.

Yonay kuoli vuonna 2012, mutta hänen poika ja leski ryhtyivät vaatimaan tuotantoyhtiöltä korvauksia tekijänoikeuksista. Paramountin suora vastaus oli tyly.

Paramount ei suostu maksamaan perikunnalle korvauksia, koska se ei koe rikkoneensa tekijänoikeuksia, Variety uutisoi.

Tuotantoyhtiön vastineen mukaan se ei uusinut oikeuksia, koska uusi Top Gun on kuvitteellinen tarina, jolla ei ole oikeastaan mitään yhteistä alkuperäisen artikkelin kanssa.

– Ainoa yhteys näiden kahden täysin erilaisen tuotannon välillä on se, että Top Gun on oikea, olemassa oleva laivaston koulutuslaitos. Asianomistajilla ei ole monopolia Top Gunista kertoviin tuotantoihin, vastineessa todetaan.

Yonayn perhe on pyytänyt kieltomääräystä, joka estäisi Paramountia hyötymästä elokuvasta, joka on tuottanut maailmanlaajuisesti jopa 1,4 miljardia dollaria.

Tapaus käsitellään oikeudessa 26. syyskuuta.

Source Link is.fi