Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_ede83f33f40a4905a00dba2ef361a480, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /home/u4578291/uutisalue.news/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/Buffer/class-cache.php on line 157
Uutis­toimistot varoittavat: Hovi ehkä muokannut prinsessa Catherinen tuoretta kuvaa – Uutisalue
Banner Before Header

Uutis­toimistot varoittavat: Hovi ehkä muokannut prinsessa Catherinen tuoretta kuvaa

Kuva julkaistiin sunnuntaina Walesin prinssin ja prinsessan sosiaalisen median tilillä. Brittihovi ei ole vielä kommentoinut kuvaa.

Uutistoimistot AFP ja Reuters ovat vetäneet takaisin välittämänsä valokuvan Walesin prinsessa Catherinesta ja tämän kolmesta lapsesta. Uutistoimistojen mukaan kuvaa on todennäköisesti muokattu.

Kuva julkaistiin sunnuntaina Walesin prinssin ja prinsessan tilillä muun muassa Instagramissa sekä viestipalvelu X:ssä. Kuvassa Catherine istuu ulkona tuolilla ja hänen ympärillään ovat hänen lapsensa Louis, George ja Charlotte.

Kuva on ensimmäinen, jonka brittikuninkaalliset ovat jakaneet Catherinesta sen jälkeen, kun tämä kävi vatsan alueen leikkauksessa tammikuun puolivälissä.

Prinsessan kuvaa on uutistoimistojen mukaan ilmeisesti muokattu tavalla, joka ei ole journalistisesti kestävää.

Myös muun muassa uutistoimisto AP on vetänyt kuvan pois jakelustaan. Kuvassa näkyy AP:n mukaan ainakin ”epäjohdonmukaisuuksia prinsessa Charlotten vasemmassa käden asennossa”.

Kuva: Walesin prinssi / AFP / Lehtikuva

AP ei tavoittanut brittikuninkaallisia kommentoimaan kuvaa. Brittiläinen uutistoimisto PA Media ei Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan ole vetänyt kuvaa pois. PA Media on kuitenkin yrittänyt tavoitella hovin edustajia kertomaan kuvan taustoista.

Muun muassa Ilta-Sanomat käyttää artikkeleissaan usein AFP:n ja Reutersin välittämiä kuvia. Kuvasta kertovaan uutiseen Ilta-Sanomat oli poiminut uutistoimiston välittämän kuvan Catherinesta.

Kuvien muokkaamisessa ei sinällään ole mitään ihmeellistä. Journalistiset mediat tekevät julkaisemilleen valokuville ja videoille rutiininomaista teknistä käsittelyä, joka liittyy esimerkiksi värien tasapainottamiseen.

Journalistisiin tapoihin ei kuitenkaan kuulu, että kuviin lisätään mitään tai niistä poistetaan mitään. Kuvista saatetaan kuitenkin esimerkiksi peittää auton rekisteritunnus tai henkilön kasvot tämän suojaamiseksi.

Source Link is.fi