Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_adad88df25f18a72d83884f2ac0bd6fc, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /home/u4578291/uutisalue.news/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/Buffer/class-cache.php on line 157
Valmentaja Anu Niemisen mukaan Joakim Oldorffin EM-pronssi on pitkäjänteisen työn tulosta: ”Ei tämä vain tipahtanut syliin” – Uutisalue
Banner Before Header

Valmentaja Anu Niemisen mukaan Joakim Oldorffin EM-pronssi on pitkäjänteisen työn tulosta: ”Ei tämä vain tipahtanut syliin”

Suomelle on tulossa maapaikka Pariisin olympialaisten sulkapalloon. Kalle Koljonen on olympiarankingissa Joakim Oldorffia edellä.

Joakim Oldorff löi Alex Lanierin EM-puolivälierässä 12.4.2024.

Joakim Oldorff otti EM-pronssia viikonloppuna. Kuva: All Over Press

Sakari Lund,

Jouko Vuolle

21-vuotias Joakim Oldorff nappasi viikonloppuna komeasti sulkapallon EM-pronssia. Oldorff eteni Saksan Saarbrückenissä pelatuissa EM-kisoissa välieriin ja varmisti sillä pronssimitalin, kun pronssiottelua ei EM-kisoissa pelata. Välierässä Oldorff hävisi maailmanlistan neloselle, tanskalaiselle Anders Antonsenille.

Oldorffin henkilökohtainen valmentaja, entinen huippupelaaja Anu Nieminen oli iloinen suojattinsa menestyksestä.

– Hieno viikko ja upeita pelisuorituksia. Tärkeissä paikoissa hänellä pysyi pää kasassa. Hän pystyi handlaamaan tilaisuuden minkä sai ja toteuttamaan laadittua taktiikkaa kurinalaisesti, Nieminen totesi.

– Joakim on helppo valmennettava. Meillä on pitkä yhteistyö takana ja tunnemme toisemme hyvin. Hän pystyy ottamaan hyvin valmennusta vastaan.

Joakim Oldorff sinetöi Saksan EM-kisoissa vähintään pronssin perjantaina 12.4. 2024

Joakim Oldorffilla on vielä paljon potentiaalia kehittyä. Kuva: IMAGO/Fussball-News Saarland/ All Over Press

Moni saattoi yllättyä Oldorffin mitalista, mutta Niemisen mukaan kyseessä ei ole mikään yhtäkkinen kehitysloikka.

– Olemme tehneet pitkäjänteisesti työtä tämän eteen. Ei tämä vain yön yli jostain tipahtanut syliin.

Oldorffin mitali on sulkapallossa Suomelle historian toinen aikuisten henkilökohtainen EM-mitali. Kalle Koljonen saavutti pronssimitalin vuoden 2021 EM-kisoissa.

Nieminen ei halua asettaa mitään rajoja sille, mihin Oldorff voi vielä yltää. Potentiaalia on vielä paljon ja kehitettävää riittää. EM-pronssin jälkeen oli kuitenkin luvassa pari päivää lepoa ennen harjoitusten jatkumista.

Kuka lähtee olympialaisiin?

Pariisin olympialaiset lähestyvät ja Suomelle on tulossa sulkapalloon maapaikka. Paikkaa tavoittelee myös Koljonen, joka hävisi EM-kisojen kolmannella kierrokselle maailmanlistan ykköselle Viktor Axelsenille.

– Tässä on ollut vuoden mittainen olympiakarsintakausi. Kalle Koljonen taitaa olla Joakimia edellä, on Sulkapalloliiton ja Olympiakomitean asia päättää, kuka kisoihin lähtee. Meidän suunnitelmat eivät muutu suuntaan eikä toiseen, Nieminen sanoi.

Sulkapalloilija Kalle Koljonen.

Kalle Koljonen. Kuva: Getty Images

Päävalmentaja Ville Lång vahvisti, että Koljonen on hiukan Oldorffia edellä olympiarankingissa.

– En ihan täysin tiedä regulaatioita, voivatko valitsevat tahot valita Oldorffin tämän tuloksen perusteella. Lähtökohtaisesti on yleensä ollut niin, että se menee kisoihin, joka on korkeimmalla, Lång totesi.

Olympialaisissa pelataan sulkapalloa viidessä muodossa: naisille ja miehille on kaksin- ja nelinpelit sekä näiden lisäksi pelataan sekanelinpeli. Kesäolympialaiset järjestetään Pariisissa 26. heinäkuuta – 11. elokuuta.

Source Link yle.fi