Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_b68da5bf1a170905a2895b2dfe6c0825, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Venäläisurheilija jäi kiinni härskistä huijaamisesta – tarinaa kuvaillaan hulluksi – Uutisalue

Venäläisurheilija jäi kiinni härskistä huijaamisesta – tarinaa kuvaillaan hulluksi

Venäjän yleisurheilupiireissä kohistaan juoksija Marzhana Ibajevan toistuvista dopinghuijauksista. 26-vuotias Ibajeva on kansallisen tason urheilija, joka on juossut nimiinsä Dagestanin tasavallan naisten ennätykset 400 metrillä ja 800 metrillä sekä 400 metrin aidoissa.

Ibajevan tapauksesta kirjoittava urheilulehti Sport-Ekspress kutsuu hänen tarinaansa ”hulluksi”.

Ibajeva kärähti ensimmäisen kerran Venäjän mestaruuskisoissa Sotshissa syksyllä 2020. Dopingtestissä kävi ilmi, että juoksija oli käyttänyt peräti neljää eri kiellettyä ainetta: meldoniumia ja kolmea erilaista anabolista steroidia – kaikkia yhdellä kertaa.

Ibajevalle lätkäistiin neljän vuoden kilpailukielto.

Vaan tarina ei päättynyt siihen.

Ibajeva nimittäin osallistui hiljattain kisoihin Venäjällä, pannasta vähät välittäen, mutta hän jäi härskistä tempustaan kiinni.

Tästä hyvästä Venäjän antidopingtoimisto Rusada määräsi juoksijalle uuden neljän vuoden kilpailukiellon aiemman ja yhä voimassa olevan neljän vuoden kilpailukiellon jatkoksi.

Näin ollen Ibajeva on vapaa palaamaan kilparadoille syksyllä 2028. Siis sillä ehdolla, ettei uusia rikkeitä ilmene.

Source Link is.fi