Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_fed64aa974685ae368bf9b59b0b2732f, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Verohallinto hakee Mestaruusliigassa pelaavaa Kokkolan Tiikereitä konkurssiin – Uutisalue

Verohallinto hakee Mestaruusliigassa pelaavaa Kokkolan Tiikereitä konkurssiin

Lentopallon Mestaruusliigassa pelaavaa Kokkolan Tiikereitä haetaan konkurssiin.

Asiasta kertoi ensin Iltalehti (siirryt toiseen palveluun), jonka mukaan asia on tullut vireille Pohjanmaan käräjäoikeuteen 10. tammikuuta.

Kokkolan Tiikereiden toiminnanjohtaja Jussi Jokinen vahvistaa asian, mutta kuulleensa konkurssihakemuksesta ensimmäisen kerran median kautta.

Verohallinto velkoo seuralta yli 50 000 euron saatavia.

Jokisen mukaan konkurssihakemus perustuu väärinkäsitykseen.

– Fakta on se, että Tiikereillä ja verottajalla on maksusuunnitelma, jota on tarkennettu viimeksi 2021 kesäkuun lopussa ja lokakuun lopussa. Nyt jostain syystä saimme median kautta tiedon, että konkurssihakemus on tehty, Jokinen sanoo.

– Nyt on käynyt selvittelyssä ilmi, että meidän saldot on noussut niin paljon, että verottaja katsoo maksusuunnitelman rauenneen, Jokinen jatkaa.

Toiminnanjohtaja kertoo olleensa yhteydessä Verohallinnon edustajaan. Seuralla ja verottajalla on toistaiseksi eri näkemys noin 14 000-15 000 euron velkasaldosta.

– Odotan, että kun tämä selvitetään verottajan kanssa, todetaan, ettei saldo ole kasvanut vaan todennäköisesti sopimusaikana laskenut kuten pitää.

Jokisen mukaan seuran talous on ollut koronan vuoksi haastava pitkään, eikä kolmas korona-ajan liigakausi näytä tuovan helpotusta. Jokisen arvion mukaan tuottovaje lähentelee jo 150 000 euroa.

Kokkolan Tiikereiden valmentaja Mikko Keskisipilä ei tässä vaiheessa halunnut kommentoida tarkemmin seuran taloutta. Hän kuitenkin totesi Ylelle olevansa ”erittäin harmistunut pelaajien puolesta tilanteesta”.

Keskisipilän mukaan hän keskittyy joukkueen kanssa harjoitteluun ja pelaamiseen.

– Toivon koko sydämestäni, että asiat kääntyvät parhain päin. Tämä on hieno seura, jolla on pitkät perinteet, Keskisipilä arvioi.

Source Link yle.fi