Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_dddd16a5dd4db649e58759e487d42015, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Voidaanko Suomi hyllyttää Euroviisuista? Näin Yle ja Windows95man kommentoivat – Uutisalue

Voidaanko Suomi hyllyttää Euroviisuista? Näin Yle ja Windows95man kommentoivat

Teemu Keisteri ja Henri Piispanen ovat yhtä yllättyneitä voitostaan kuin vedonlyöntisivustot.

Massiivisen Uuden Musiikin Kilpailun juuri voittaneet, Windows95man, eli Teemu Keisteri, 39, ja kalsareilla ja kipinöillä iloitelleen No Rules -kappaleen solisti Henri Piispanen, 30, ottavat toimittajia vastaan lämpimässä hotellihuoneessa Tampereen Nokia Areenalla.

Tunnelma on edellisillan juhlahumua seesteisempi. Juhlat jatkuivat parivaljakon mukaan aamuyöhön. Keisteri kertoo päässeensä illan juhlissa yllättävän henkilön läheisyyteen.

– Pääsimme Käärijän äidin kainaloon, Keisteri kertoo.

Keisteri ja Piispanen juhlivat voittoaan aamuyöhön saakka. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Voitto tuntuu heistä edelleen vaikealta uskoa, sillä se oli monilla mittareilla totaalinen yllätys. No Rules ei istunut ennakkosuosikin pallilla, ja vasta jättimäisestä farkkumunasta kuoriutuminen voitti suuren yleisön puolelleen.

– En ole oikein koskaan voittanut mitään, niin tuli vähän isompi voitto sitten, Keisteri sanoo.

Keisteri ja Piispanen uskovat, että show’n humoristinen ja riemukas tyyli iski katsojiin. He eivät halunneet joustaa taiteellisissa näkemyksissään vaan päättivät pelata upporikasta tai rutiköyhää.

– Halusimme olla aidosti omia itsejämme. Suomalaiset rakastavat aitoutta. Ajattelimme, että joko he tajuavat sen, tai sitten se on nolla pointsia, Keisteri kertoo.

– Ehkä se shokki ja absurdius toi iloa, josta voi nauttia, Piispanen pohtii.

– Henri on älyttömän kova laulamaan ja olen kokenut lapsesta asti, että jos saan oman vapauden esiintyä, olen siinä tosi hyvä, Keisteri kertoo.

Yleisö ihastui Windows95manin ja Piispasen railakkaaseen esitykseen, vaikka kappale ei ollut ennakolta voittajasuosikki. Kuva: Kalle Parkkinen

UMK-voitto tuli Piispaselle ja Keisterille täytenä yllätyksenä. Kuva: Kalle Parkkinen

Yksi asia on Keisterin ja Piispasen mukaan varmaa: kaikesta tehdään Euroviisuja varten vielä hienompaa.

Edessä voi silti olla ongelmia. Euroviisuissa ei sallita tuotemerkkimainontaa, mikä saattaa aiheuttaa Windows95man-hahmoon muutoksia.

Tällä hetkellä artistin nimeä tai esitystä ei olla UMK:n tuottajan Anssi Aution mukaan muuttamassa. Se elää kuitenkin tilanteen mukaan ja artistin kanssa on käyty erilaisia vaihtoehtoja läpi.

Windows95manin esityksen keskiössä oli valtava farkkumuna. Kuva: Kalle Parkkinen

Sen enempää hän ei mahdollisia vaihtoehtoja tässä vaiheessa avaa. Hän huomauttaa, että Windows95manin nimi sekä esiintymisasut ovat olleet Ebun, eli Euroopan yleisradiounionin tiedossa jo pitkään, eikä niiden suhteen ole ollut ongelmia.

Onko olemassa riski, että Suomi hyllytettäisiin mainostuksen vuoksi?

– Ei ole sellaista riskiä, Autio naurahtaa.

Myöskään Keisteri ei paljasta suunnitelmia, mutta hahmon ja esityksen muokkaaminen ei vaikuta vaikealta projektilta.

– Uskon, että löydämme Windows95manista Euroviisuversion. Ei nimellä ja asulla ole loppupeleissä mitään väliä. Saamme pidettyä saman fiiliksen, Keisteri kertoo.

Teemu Keisterin luoma Windows95man on ollut esillä jo vuosikymmenen. Kuva: Kalle Parkkinen

Windows95man on ollut tunnettu dj jo vuosikymmenen ajan. Hän asuu Espoossa vaimonsa ja lapsensa kanssa. Henri Piispanen on elänyt pitkälti yksityistä elämää. Hän on toiminut ääninäyttelijänä esimerkiksi Ryhmä Hau ja Lego Ninjago -animaatioissa ja elokuvassa Riemukas Robinsonin perhe.

Itse finaaliesitys ei jännittänyt suuremmin kumpaakaan, mutta ensimmäiset areenaharjoitukset aiheuttivat nieleskelyä.

– Silloin tuntui kuin olisi menossa Lintsin pelottavaan laitteeseen, josta kohta putoan, Keisteri kuvailee.

Piispasen ei ollut alun perin tarkoitus lähteä mukaan kisaan. Koko homma tapahtui ikään kuin vahingossa.

– Aluksi minun piti olla biisin tuottajana. Sitten laulettiin laulut sisään ja ehkä minua jännitti ajatus siitä, että pitäisi esiintyä niin isolle yleisölle. Sanoin ennakkoon, että en halua tulla vetämään ja olen mieluummin biisinteossa mukana, Piispanen kuvailee.

– Sitten ne laulut jäivätkin sinne ja nyt ollaan UMK:n voittajia.

Henri Piispanen päätyi UMK:n lavalle ikään kuin vahingossa. Kuva: Kalle Parkkinen

Hän kuvailee kokemusta Katy Perryn kappaleen sanoin, ”do you ever feel like a plastic bag drifting through the wind”, mikä tarkoittaa suomeksi muovipussia, jota tuuli heittelee eteenpäin.

Keisterille Euroviisuedustajan paikka on ollut jo pitkään suuri unelma. Kaiken ydin on rakkaus esiintyä.

– Sisälläni on niin paljon energiaa. Jos on pitkiä keikkataukoja ja ei pääse elämään esiintyvän artistin elämää, rupeaa muuttumaan varjoksi itsestään, Keisteri kertoo.

Windows95manin esitykseen kuuluivat kipinöivät farkkushortsit. Kuva: Kalle Parkkinen

Kun Keisteri laukaisi kipinät, yleisö häkeltyi ja hurrasi Nokia Areenalla. Kuva: Kalle Parkkinen

Viimeistään viime vuoden UMK opetti, että kilpailun voittaja joutuu valtavaan valokeilaan. Massiivinen julkisuus ei niinkään pelota Keisteriä, mutta Piispanen on tottunut yksityisempään elämäntyyliin.

– En tiedä pitäisikö sitä miettiä vai olisiko parempi olla ajattelematta, että pysyy pää kasassa. Onhan tämä aika valtaisaa hyvässä ja pahassa. Varmaan pitää vähän terapeutilla käydä puhumassa, Piispanen kertoo hymyillen.

– Olimme Käärijän kanssa jatkoilla, niin olemme menossa kahville. Hän voi antaa vinkkejä, pari naurahtaa.

Source Link is.fi