Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_099581a94512787a0d04eb4a317dbea5, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Windows95man julkaisi poikkeuksellisen lausunnon – tyrmäys somessa – Uutisalue

Windows95man julkaisi poikkeuksellisen lausunnon – tyrmäys somessa

Windows95man julkaisi useiden muiden maiden euroviisuedustajien kanssa lausunnon sosiaaliseen mediaan.

Suomen euroviisuedustaja Windows95man julkaisi perjantaina Instagram-tilinsä tarinat-osioon lausunnon, jossa hän vaatii tulitaukoa Gazaan.

Kyseisen lausunnon ovat allekirjoittaneet Windows95manin lisäksi myös Norjan, Irlannin, Iso-Britannian, Portugalin, San Marinon, Sveitsin, Tanskan ja Liettuan tämän vuoden euroviisuedustajat. Myös he ovat jakaneet lausunnon omille sosiaalisen median tileilleen.

Englanniksi kirjoitetun lausunnon alussa artistit kertovat Euroviisuihin osallistumisen olevan suuri etuoikeus. Sen jälkeen he vaativat tulitaukoa Gazaan.

– Miehitetyillä palestiinalaisalueilla, erityisesti Gazassa, ja Israelissa vallitsevan tilanteen vuoksi emme koe voivamme olla hiljaa. Meille on tärkeää osoittaa solidaarisuutta sorretuille ja kertoa sydämemme pohjasta toiveemme rauhasta, välittömästä ja kestävästä tulitauosta sekä kaikkien panttivankien turvallisesta paluusta. Me vastustamme yhdessä kaikkea vihaa, mukaan lukien antisemitismiä ja islamofobiaa.

Artistit kertovat lausunnossaan myös uskovansa vahvasti musiikin yhdistävään voimaan, joka tuo ihmisiä lähemmäksi toisiaan.

– Koemme velvollisuudeksemme luoda ja ylläpitää tätä tilaa. Voimakkaana toiveenamme on, että se inspiroi laajempaa myötätuntoa ja empatiaa, artistit kirjoittavat lausunnossaan.

Kaikki eivät ole suhtautuneet lausuntoon myötämielisesti. Esimerkiksi Britannian euroviisuedustaja Olly Alexander on saanut X:ssä jakamansa lausunnon kommenttikenttään kriittisiä kommentteja.

– Tästä huolimatta sinun pitäisi silti vetäytyä tämän vuoden Euroviisuista, koska Israel on mukana kilpailussa, kirjoitti yksi.

– Tämä on heikko lausunto ottaen huomioon, mitä Israel tekee, totesi toinen.

– Ette varmaan esiinny sitten? Sitä kannanotto tarkoittaa, se on vähintä, mitä voitte tehdä, jos uskotte johonkin näistä sanoista. Ei toimintaa, ei muutosta, ajatteli yksi.

Toisaalta osa on kehunut artistien lausuntoa ja kiittänyt heitä vastuunkannosta.

Hetken aikaa jännitettiin, osallistuuko Windows95man lainkaan Euroviisuihin, sillä Windows95man eli Teemu Keisteri kertoi helmikuussa HS:lle joutuneensa rankan somevyörytyksen kohteeksi Israel-tilanteen takia.

Israelin osallistuminen viisuihin on nostattanut boikottivaatimuksia Euroviisuille. Syynä ovat Israelin toimet Gazassa.

– Venytämme tätä nyt. Haluamme pitää muutaman lepopäivän, jotta voimme miettiä asiaa rauhassa, Keisteri totesi tuolloin.

Windows95man kertoi joutuneensa rankan somevyörytyksen kohteeksi voitettuaan UMK:n. Kuva: Kalle Parkkinen

Myöhemmin artisti sekä laulaja Henri Piispanen kertoivat, että he ovat päättäneet edustaa Suomea Euroviisuissa.

Lue lisää: Yle vahvistaa: Windows95Man lähtee Euroviisuihin

Keisteri ja Piispanen ovat yhä sitä mieltä, että Israel tulisi sulkea pois viisuista.

– Mielestämme (se olisi) ainoa oikea ratkaisu EBU:lta, he kertoivat Ylen lausunnossa.

– Emme kuitenkaan koe, että voisimme vaikuttaa tähän jäämällä pois. Sen sijaan olemme aloittaneet keskustelut yhteisistä vaikutusmahdollisuuksista muiden maiden edustajien kanssa ja käytämme omaa asemaamme kohdistaaksemme painetta päätösvaltaa pitävään EBU:un.

Source Link is.fi