Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_6b002b48bb2d9ccd77e1c0a9b0fc56a3, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Domina Villi-Ira järkyttyi sadisti­kapteenin rikoksista – kertoo, milloin hälytys­kellojen pitäisi soida – Uutisalue

Domina Villi-Ira järkyttyi sadisti­kapteenin rikoksista – kertoo, milloin hälytys­kellojen pitäisi soida

Ammattidomina suosittelee kaikille sadomasokismia harjoittaville liikavarovaisuutta. Suostumus ja luottamus ovat avaimet turvallisuuteen.

Dominana pitkän uran tehnyt Villi-Ira järkyttyi kuultuaan Puolustusvoimissa työskennelleen kapteenin rikoksista.

– Vapaudenriisto on ihan hirveä asia. Olen todella järkyttynyt tällaisista tapauksista.

Käräjäoikeus katsoi Ari Juhani Joen syyllistyneen törkeään vapaudenriistoon, törkeään pahoinpitelyyn ja sen yritykseen, pahoinpitelyyn sekä lievään ampuma-aserikokseen.

Bdsm-seksin varjolla Joki oli vastoin sopimusta kahlinnut ulkomaalaisen miehen kellariin ja tehnyt tälle väkivaltaa. Toiselta mieheltä Joki oli leikannut peniksen irti.

Lue lisää: Puolustusvoimissa työskennellyt kapteeni kidutti kahta uhria kotonaan – leikkasi peniksen irti

BDSM on yleiskäsite eräille sadomasokistisille seksuaalifetisseille. Se sisältää muun muassa hallittua sitomista, alistamista, rankaisemista sekä alistettuna olemista.

Villi-Ira uskoo, että julki tulevat rikostapaukset voivat leimata bdsm:n harjoittajia, kun eroottinen leikki yhdistetään oikeaan väkivaltaan.

Nämä ovat ihan hirveitä ylilyöntejä, niitä ei missään tapauksessa saisi tapahtua.

Mutta hänen mukaansa on erittäin hyvä, että tällaiset epäkohdat tulevat ilmi ja näistä asioista keskustellaan. Hän kannustaa ihmisiä varovaisuuteen ja luottamuksen rakentamiseen silloin, kun ihminen haluaa lähteä minkäänlaiseen sadomasokistiseen tekoon mukaan.

Villi-Ira sanoo, että moni epäkohta jää myös piiloon. Hän pohtii, kuinka usein sadomasokismin yhteydessä tapahtuu esimerkiksi raiskaus. Nainen voi mennä sessioon aikomuksenaan, että hän sadomasokistisesti alistuu ilman seksiä. Mutta mies ei kunnioitakaan sopimusta.

Villi-Ira korostaa luottamuksen ja kunnioituksen merkitystä sadomasokismissa. Kuva: Janne Aaltonen

– Nämä ovat ihan hirveitä ylilyöntejä, niitä ei missään tapauksessa saisi tapahtua.

BDSM:ssä kaikki perustuu luottamukseen, siihen, että molemmat kunnioittavat sitä, mistä on sovittu. Turvalliseen bdsm:n harjoittamiseen liittyy esimerkiksi turvasanan käyttö.

Villi-Ira painottaa, että kannattaa olla tarkkana, kenen kanssa lähtee harjoittamaan sadomasokistista seksiä.

Bdsm voi kuulua parisuhteeseen, tai sitä voi harjoittaa ammattimaisessa suhteessa – tai tuntemattoman kanssa, mitä Villi-Ira ei suosittele.

– Kannattaa kaksi kertaa miettiä, lähteekö tuiki tuntemattoman kanssa tällaiseen. Hälytyskellojen pitää soida!

Villi-Ira kertoo, että ammattipiireissä toimitaan aina niin, että ennen sessiota asiakas täyttää kaavakkeen, jossa kartoitetaan tämän mieltymyksiä: mitä hänelle saa tehdä, ja mitä ei saa missään nimessä tehdä.

Hän kannustaa myös ei-ammattilaisia tekemään kirjallisen sopimuksen.

– Se turvaa niin vastaanottavan kuin tekijän. Ilman tällaista kaavaketta ei kenenkään pitäisi missään nimessä lähteä sessioimaan. En todellakaan suosittele. Siinä on niin monta kohtaa, missä se voi mennä mäkeen.

Vaikka kaavakkeen täyttäminen voisi jonkun mielestä kuulostaa typerältä tai turhauttavalta, niin ei yksikään täysijärkinen ammattilainen toimi ilman sitä.

Jos jotakin menee vikaan, eikä ole mustaa valkoisella, asian selvittely menee vaikeaksi.

– Vaikka kaavakkeen täyttäminen voisi jonkun mielestä kuulostaa typerältä tai turhauttavalta, niin ei yksikään täysijärkinen ammattilainen toimi ilman sitä. Siinä on kuitenkin pelissä niin paljon.

Villi-Ira muistuttaa, että jos jotakin kaikesta huolimatta menee pieleen, niin mikään paperi ei poista tekijän rikosoikeudellista vastuuta. Hän kehottaa ammattidominoitakin ajattelemaan aina ensin, ja toimimaan vasta sitten. Näin minimoidaan riskit.

– Jos ihminen vaikka pyörtyy, hän voi satuttaa itsensä tosi pahasti.

Ammattisessioihin kuuluu myös aina jälkipuinti session jälkeen.

Ammattimainen domina myös pitää huolen siitä, että hän ei lähde toteuttamaan toiveita, jotka ovat lainvastaisia.

– Ihmiset voivat toivoa mielettömiä juttuja, silpomisia ja muita. Neuvoni on, että asiasta asiakkaan kanssa keskustellaan ja sanotaan, että tämä on rikos, ja minä en tee tällaista.

Parhaimmillaan se on kahden ihmisen pitkäkestoistakin vuorovaikutusta. Minunkin pisimmät asiakassuhteet kestivät 20 vuotta.

Villi-Ira muistuttaa, että sessioissa on otettava huomioon myös asiakkaan terveydentila ja kunto.

– Jos ihminen haluaa vaikka polttomerkin, niin on mietittävä, mikä hänen kuntonsa on, miksi hän sen haluaa, kauanko olen sen ihmisen tuntenut. Minulla täytyy olla vastuu tekijänä, että miksi minä tämän tekisin ja onko tämä ihminen terve. Jossakin suhteessa se saattaa olla ok, ja jossakin toisessa se ei sitä ole, Villi-Ira sanoo.

– Varovaisuus ja liika varovaisuus ovat asioita, joita ehdottomasti suosittelen kaikille, jotka harjoittavat sadomasokismia.

Villi-Ira on jo eläköitynyt dominan hommista. Häntä itseään siinä kiehtoi teatraalisuus.

–Parhaimmillaan se on kahden ihmisen pitkäkestoistakin vuorovaikutusta. Minunkin pisimmät asiakassuhteet kestivät 20 vuotta. Niistä suhteista voi tulla molemmille hyvin merkittäviä, Villi-Ira sanoo.

– Mitä pidempään suhde jatkuu, sitä enemmän siihen leikkiin tulee syvyyttä. Oppii tuntemaan toista ja toisen ruumiinkieltä.

Juttua täsmennetty 29.3.2024 kello 18.41. Muokattu Puolustusvoimien kapteeni muotoon Puolustusvoimissa työskennellyt kapteeni.

Source Link is.fi