Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a4d7a3d27206e6c4d3d3e81e86a3b176, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Windows95manin nakupöksyt voivat olla liian roisit Euroviisuihin – asia ratkeaa vasta Malmössä – Uutisalue

Windows95manin nakupöksyt voivat olla liian roisit Euroviisuihin – asia ratkeaa vasta Malmössä

Suomen viisuedustajan puuterin väriset alushousut imitoivat alastomuutta, joka on kielletty laulukilpailussa. EBU päättää alushousujen kohtalosta lavaharjoituksissa Malmössä.

Windows95man "nakuhousuissa" lavalla.

Windows95man esiintyi ihonvärisissä alushousuissa UMK:n finaalissa. Kuva: Kimmo Brandt / EPA-EFE

Ville Vedenpää,

Jussi Latvala

Windows95manin esiintyminen Euroviisuissa on jälleen järjestäjien hampaissa. Maaliskuussa uutisoitiin, että Suomen viisuedustaja joutuu pikselöimään Windows95-käyttöjärjestelmän logolla varustetun paitansa, koska Euroviisuissa ei saa olla esillä tuotemerkkejä Euroopan yleisradiounioni EBUn sääntöjen mukaan.

Nyt mahdolliseksi ongelmaksi ovat muodostuneet ihonväriset alushousut, jotka jalassa Windows95man eli Teemu Keisteri esiintyi ja voitti UMK:n. Esiintymisasu loi vaikutelman artistin housuttomuudesta, kunnes superlyhyet farkkushortsit laskeutuivat näyttämön katosta ratkaisemaan tilanteen.

Ylen Euroviisujen ja UMK:n päätuottaja Anssi Autio kertoo, että tällä hetkellä Ylellä ei tiedetä, saako Windows95man esiintyä ihonvärisissä alushousuissaan viisulavalla.

– Ei ole Ylen tiedossa eikä varmaan EBUnkaan tiedossa. Se käytännössä ratkeaa vasta siinä kohtaa, kun me nähdään euroviisulavalla, että miltä se tulee näyttämään.

Aution mukaan taustalla epäselvyydessä on se, että kaikissa Euroviisut näyttävissä maissa ei ole samanlaista suhtautumista alastomuuteen kuin Suomessa. Toki Windows95man ei UMK:ssakaan ole esiintynyt alasti – ihonväriset alushousut vain luovat mielikuvan siitä, ettei housuja ole.

Aution mukaan joillain Euroviisuihin osallistuvilla tv-yhtiöillä voi olla tiukkoja sääntöjä siitä, millaista sisältöä ne saavat näyttää televisiossa ennen iltayhdeksää.

– En osaa sanoa kaikkia, mutta uskoisin että [Britannian yleisradioyhtiö] BBC on yksi näistä tiukimmista.

Windows95manin esitys UMK:n finaalissa.

Varasuunnitelmia löytyy

Aution mukaan Ylellä on useita tarkkaan mietittyjä vaihtoehtoja siltä varalta, jos EBU ei kelpuuta Windows95manin nykyisiä nakupöksyjä. Hän ei kuitenkaan suostu tässä vaiheessa avaamaan tarkemmin, millaisia vaihtoehdot ovat.

Autio sanoo, että muutos esiintymisasuun ei ole automaattisesti ongelma – mutta jos idea häviää siitä, ”se on ongelma meille”.

Tarkoitatko, että esityksen alussa halutaan säilyttää jonkinlainen mielikuva siitä, että tässä ei ole Windows95manilla housuja jalassa?

– Se on se koko pointti siinä esityksessä sen osalta.

Aution mukaan on myös mahdollista, että nykyinen asu menee lopulta EBUn seulasta läpi.

Kysymys Windows95manin asusta ratkeaa lopullisesti vasta Malmössä, kun Euroviisujen harjoituksissa päästään kokeilemaan paikallisen tv-ryhmän kanssa sitä, miltä esitys tulee lopulta näyttämään televisiossa.

– Siinä kohtaa varmastikin tulee EBUlta vihreää tai punaista valoa.

Aution mukaan ensimmäiset harjoitukset Malmössa ovat maanantaina 29. huhtikuuta. Hän arvelee, että vastaus saadaan viimeistään tiistaina 30. huhtikuuta.

Source Link yle.fi