Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_7267619c8fbd9a645807d19ba78f67ac, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Yhdysvallat aikoo määrätä Venäjällä lisää pakotteita Navalnyin kuoleman johdosta – Uutisalue

Yhdysvallat aikoo määrätä Venäjällä lisää pakotteita Navalnyin kuoleman johdosta

Presidentti Joe Bidenin hallinto katsoo Kremlin olevan vastuussa vangitun oppositiojohtajan kuolemasta.

Presidentti Joe Biden puhujakorokkeella Valkoisessa talossa.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden sanoi perjantaina pitävänsä Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia vastuullisena oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin kuolemasta. Kuva: Yuri Gripas / Pool via CNP / SplashNews.com

Yhdysvallat tulee perjantaina ilmoittamaan uusista Venäjään kohdistuvista pakotteista.

Pakotteita määrätään rangaistukseksi oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin kuolemasta ja Venäjän yhä jatkuvasta hyökkäyksestä Ukrainaan.

Uusista pakotteita kertoi tiistaina Valkoisen talon tiedottaja John Kirby.

Lehdistölle videopuhelussa puhunut Kirby ei täsmentänyt, minkälaisia pakotteita Bidenin hallinto tulee Venäjälle määräämään.

– Pakotepaketin tarkoitus on saattaa Venäjä vastuuseen siitä, mitä Navalnyille tapahtui, Kirby kommentoi.

Venäjän tunnetuin oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi kuoli perjantaina vankeudessa Siperiassa. Hänen kuolinsyynsä on toistaiseksi epäselvä.

Navalnyin kannattajat ja läntiset johtajat ovat pitäneet Kremliä vastuullisena Navalnyin kuolemasta.

– Riippumatta siitä, mitä tarinaa Venäjän hallinto päättää yrittää kertoa maailmalle, on selvää, että presidentti Vladimir Putin ja hänen hallintonsa ovat vastuussa Navalnyin kuolemasta, Kirby sanoi.

Vaikea saada tietoa

Venäjän vankeinhoitoviranomaisten mukaan Navalnyi menetti perjantaina tajunsa kävelylenkin jälkeen ja kuoli pian sen jälkeen.

Kirby sanoi, että Yhdysvallat painostaa Venäjää “täyteen läpinäkyvyyteen” sen suhteen, mitä Navalnyille tapahtui ja miten hän kuoli.

Valkoisen talon mukaan Yhdysvaltain suurlähetystö Moskovassa on pyrkinyt hankkimaan lisää tietoa Navalnyin kuolemaan johtaneista tapahtumista, mutta toistaiseksi tietoa on saatu niukasti.

Kirbyn sanoo ongelma olevan siinä, ettei venäläisten viranomaisten sanaan voi luottaa.

– On vaikea päästä siihen pisteeseen, että voisimme luottaa venäläisten sanomisiin Navalnyin kuolemasta, Kirby muotoili.

Lähde: Reuters

Source Link yle.fi