Banner Before Header

Yhdysvalloissa kytee järkyttävä skandaali – tutkimus urheilusarjasta paljastaa kamalia asioita

Seksuaalisesta ahdistelusta ja väärinkäytöksistä oli tullut järjestelmällistä Yhdysvaltain naisten jalkapallon pääsarjassa NWSL:ssä, kertovat muun muassa ESPN ja BBC. Medioiden uutisointi perustuu riippumattomaan tutkimusraporttiin NWSL:stä.

Tutkimusraportin mukaan väärinkäytökset koskevat useita seuroja sekä valmentajia. Väärinkäytösten uhreja kerrotaan olevan useita.

Raportti kertoo, että väärinkäytökset ovat juurtuneet syvälle naisten jalkapalloon Yhdysvalloissa aina junioreista lähtien.

Raportin mukaan pelaajat kertoivat seksuaalisesti latautuneista kommenteista, epäasiallisesta koskettelusta sekä pakottamisesta seksiin. Raportin mukaan verbaalisesti herjaava valmennus on normaalia.

Yhdysvaltojen jalkapalloliiton johtoon kuuluva Cindy Parlow Cone kutsui tutkimuksen tuloksia sydäntä särkeviksi ja erittäin ongelmallisiksi. Liitosta luvattiin myös toimia tilanteen parantamiseksi. NWSL-sarjasta kerrottiin, että se aikoo heti tutkia ja puuttua raportissa mainittuihin epäkohtiin ja väärinkäytöksiin.

Laajemmat tutkimukset aloitettiin viime vuonna sen jälkeen, kun North Carolina Courage -joukkueen silloisen valmentajan Paul Rileyn väitettiin mediassa syyllistyneen väärinkäytöksiin urallaan. Riley sai potkut. Hän on kiistänyt syytökset. Tapaus johti myös NWSL:n komissaarin Lisa Bairdin eroamiseen.

NWSL-sarjasta on kerrottu, että liigan ja sen pelaajayhdistyksen tutkimus epäkohdista ja väärinkäytöksistä on yhä meneillään.

Source Link is.fi