Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_3f21fcd9b122fafa4f29282e635753d3, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Yksi Euroopan pahimmista turisti­rysistä sai tarpeekseen – Uutisalue

Yksi Euroopan pahimmista turisti­rysistä sai tarpeekseen

Hallstattin alppikylässä vierailee jopa yli 10 000 turistia päivässä.

Itävallassa Hallstattin kylän asukkaat protestoivat massaturismia vastaan, kertoo BBC.

Mielenosoittajat estivät pääsyn tietunneliin kylässä sunnuntaina.

Hallstatt on Unescon maailmanperintökohde. Kylässä on hieman yli 700 asukasta, mutta huippusesongilla se kerää jopa 10 000 vierasta päivässä. Hallstatt on BBC:n mukaan yksi Euroopan eniten liikaturismista kärsivistä paikoista.

Asukkaat ovat saaneet turisteista tarpeekseen ja vaativat rajoituksia turistien määrälle. Lisäksi asukkaat vaativat turistibusseille kieltoa kello 17 jälkeen.

Hallstatt valittiin Unescon maailmaperintökohteeksi vuonna 1997. Pitkään kylä oli kuitenkin lähinnä kävelijöiden, taiteilijoiden ja kylän lähellä sijaitsevasta pronssikautisesta kaivoksesta kiinnostuneiden kohde.

Hallstatt sijaitsee järven rannalla ja sitä ympäröivät vuoret. Kuva: Libor Sojka/CTK/ZUMA/MVPhotos

Vuonna 2006 eteläkorealainen tv-kanava esitteli kylää ja teki sen tunnetuksi Aasiassa. Viisi vuotta myöhemmin kiinalainen kaivospohatta rakennutti 940 miljoonalla dollarilla kopion Hallstattista eteläiseen Guangdongin maakuntaan.

Hallstattia on myös huhuttu Disneyn Frozen-elokuvien Arendelle-nimisen kuningaskunnan esikuvaksi.

BBC:n mukaan turistit tulevat idylliseen Hallstattiin täydellisen selfien perässä. Kylä sijaitsee alppijärven rannalla ja sitä reunustavat jylhät vuoret.

Toukokuussa paikalliset pystyttivät puisen aidan kylän suosituimmalle selfie-paikalle protestiksi turistiliikennettä ja melusaastetta vastaan.

Kaupungin pormestari Alexander Scheutz sanoi haluavansa vähentää Hallstattin kautta kulkevien bussien määrää kolmanneksella.

Turistit saapuvat joukoittain ihailemaan Halstattin maisemia. Kuva: Libor Sojka/CTK/ZUMA/MVPhotos

Paikalliset ovat yrittäneet saada turismia ruotuun aiemminkin. Vuonna 2019 tuli tuhosi järven rannalla olleita rakennuksia, minkä jälkeen pormestari Scheutz sulki väliaikaisesti tiet ja esitti vieraille julkisessa lausunnossa pyynnön: ”Pysykää poissa”. Sekään ei kuitenkaan toiminut, vaan turistit tulivat kaupunkiin joka tapauksessa.

Lue lisää: Turistit valtasivat Frozen-elokuvien esikuvana pidetyn idyllisen alppikylän – pormestari esitti toiveen: ”Pysykää poissa”

Pormestari huomautti tuolloin, että kylä on tärkeä osa kulttuurihistoriaa eikä mikään museo.

Ennen koronapandemiaa kaupungissa vieraili noin miljoona turistia vuodessa.

Kuva: Libor Sojka/CTK/ZUMA/MVPhotos

Source Link is.fi