Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_6a73dbf5f51bda360dafdaf14b8ae8ac, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Yli 50 vuotta sitten Paul McCartneyn suosikkisoitin katosi – nyt hän haluaa sen takaisin – Uutisalue

Yli 50 vuotta sitten Paul McCartneyn suosikkisoitin katosi – nyt hän haluaa sen takaisin

McCartneyn bassosta ei ole näkynyt jälkeäkään sitten Beatlesin hajoamisen.

Beatles-legenda Paul McCartney osti bändin varhaisina vuosina hänelle erityisen soittimen.

Kyseessä oli Höfner-merkkinen bassokitara. Hän maksoi siitä tuolloin noin 30 puntaa, joka vastaa nykyrahassa 666 puntaa tai noin 777 euroa.

Kyseistä Saksasta hankittua soitinta kuultiin Beatlesin keikoilla ja kappaleilla vuodesta 1961 vuoteen 1963. Yli 50 vuotta sitten se kuitenkin katosi. Nyt Höfner ja McCartney ovat käynnistäneet kampanjan basson löytämiseksi, sillä McCartney haluaa rakkaan soittimensa takaisin.

– Koska olen vasenkätinen, se näytti minulla vähemmän tyhmältä, koska se oli symmetrinen. Se iski minuun ja kun ostin sen, rakastuin siihen, 81-vuotias McCartney kertoo.

McCartney kuvaili kyseistä soitinta suosikikseen jo 60-luvulla.

– Minulla on alusta asti ollut Höfneri, mutta se muinainen on silti suosikkini, hän sanoi vuonna 1966.

Höfnerin kampanjassa toivotaan kaikkia vinkkejä basson mahdollisesta olinpaikasta, sillä sen kohtalosta ei katoamisen jälkeen tiedetä oikeastaan mitään.

– Kukaan ei oikeastaan tiedä, mitä bassolle kävi, mutta todennäköisesti se on varastettu. Mutta joku jossain tietää, mitä bassolle kävi ja missä se nyt on. Se tieto on kyllä olemassa, kunhan oikea ihminen vain tulisi sen kanssa esiin, etsinnässä mukana oleva Nick Wass sanoo Guardianille.

Täysin toivoton etsintä tuskin on, sillä kadonneita Beatles-soittimia on ennenkin onnistuttu kaivamaan esiin.

Vuonna 1963 John Lennonin kitara katosi bändin joulukonsertissa. Samainen kitara kuitenkin löytyi 51 vuotta myöhemmin ja etsintäprojektin mukaan se myytiin huutokaupassa huimaan 1,9 miljoonan punnan eli noin 2,2 miljoonan euron hintaan.

Paul McCartney on pitänyt samankaltaisen mallin bassoista aina. Kuvassa alkuperäistä muistuttava Höfner-bassokitara, muttei etsitty alkuperäinen.

Source Link is.fi