Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a054a549f5f6af70eec001a7b267f71d, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Asiakirja paljastaa: Näin Teemu Torssonen päätyi uudelleen epäillyksi Pekka Katajan murha­yrityksen tutkinnassa – Uutisalue

Asiakirja paljastaa: Näin Teemu Torssonen päätyi uudelleen epäillyksi Pekka Katajan murha­yrityksen tutkinnassa

Jyväskylän ex-kaupunginvaltuutettu Teemu Torssonen joutui vuosi sitten kesällä uudelleen epäillyksi perussuomalaisten vaalipäällikkönä toimineen Pekka Katajan murhayrityksestä.

Tutkinta käynnistyi Torssosen ex-avopuolison otettua yhteyttä poliisiin, ilmenee viime viikolla julki tulleesta syyttäjän asiakirjasta.

Aikaisemmassa tutkinnassa nainen käytti lähimmäisen oikeutta kieltäytyä todistamasta.

Nainen ei kertomansa mukaan myöskään ennen uskaltanut kertoa omaa versiota tapahtumista poliisille. Naisen kertomusten pohjalta Torssosen ohella tutkinnan kohteeksi joutui tämän veli.

Poliisin käsityksen mukaan kaksi miestä tunkeutui Katajan asuntoon paketin tuonnin varjolla Jämsässä 17. heinäkuuta 2020. Katajaa lyötiin päähän vasaralla tai vastaavalla esineellä.

Katajan pahoinpitelijöiltä jäi asuntoon paketti, johon oli liimattu tekaistu osoitelappu. Siinä oli FedEx-kuljetusyhtiön logo.

Nainen kertoi poliisille, että Torssonen pyysi häntä tekemään 7×10-senttimetriä kokoisen nimikyltin, jossa oli kyseisen yhtiön logo.

Naisen mukaan nimikylttiä piti käsitellä huolellisesti nitriittikäsineet kädessä, ettei siihen jäisi jälkiä. Naisen mukaan Torssonen vei nimikyltin mennessään.

Lue lisää: Teemu Torssonen taas kuulusteluihin Pekka Katajan murhayritykseen liittyen – kiistää yhä osuutensa

Poliisin mukaan tutkinnassa ei ole tullut kuitenkaan ilmi, että Katajan pahoinpitelijät olisivat käyttäneet nimikylttejä. Poliisi ei pidä kuitenkaan mahdottomana, että toisella pahoinpitelijöistä olisi ollut FedEx-yhtiön tekaistu nimikyltti vaatteissaan.

Nainen ihmetteli poliisille myös Torssosen ja tämän veljen peli-iltoja, joihin häntä ei päästetty mukaan. Nainen piti iltoja poikkeuksellisena, ja hän epäili, että niissä tapahtui jotain laitonta.

Syyttäjä päätti viime viikolla, ettei Torssosen veljeä vastaan nosteta syytettä murhan yrityksestä. Syyttäjän mukaan veli ei osallistunut millään tavoin väkivaltaisuuksiin, eikä rikosepäilylle ollut todennäköisiä syitä.

Lue lisää: Yle: Teemu Torssosen veljeä epäillään osallisuudesta Pekka Katajan murhayritykseen

Lue lisää: Teemu Torssonen taas kuulusteluihin Pekka Katajan murhayritykseen liittyen – kiistää yhä osuutensa

Syyttäjä päätti asian aiemman käsittelyn yhteydessä, ettei Teemu Torssosta vastaan nosteta syytettä.

Naisen kertomusten pohjalta Torssosta koskeva rikosepäily on nyt kuitenkin uudelleen syyttäjän arvioitavana. Syyttäjä arvioi IS:lle, että syyteharkinta valmistuu tulevien viikkojen aikana. Torssonen on kiistänyt epäilyt ja osallisuutensa Katajaan kohdistuneeseen tekoon.

Syytteeseen joutui jo aiemmin yksi, vuonna 1979 syntynyt mies, joka on ollut Torssosen läheinen tukija. Hänen syytteensä hylättiin käräjäoikeudessa. Hovioikeuden oli tarkoitus käsitellä asiaa maaliskuussa, mutta uuden poliisitutkinnan takia käsittelyä lykättiin.

Lue lisää: Jyväskylän ex-kaupungin­valtuutettu tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä – sai reilun vuoden ehdollista vankeutta

Lue lisää: Uusi käänne: Pekka Katajan murhan yrityksen hovioikeuden­käyntiä lykätty – lisä­tutkinta Teemu Torssosen mahdollisesta osallisuudesta aloitettu

Source Link is.fi