Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f0de0eab4525a614d45c7c15570a3ec0, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /home/u4578291/uutisalue.news/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/Buffer/class-cache.php on line 157
KRP:ltä uutta tietoa Juupajoen poliisioperaatiosta – Uutisalue
Banner Before Header

KRP:ltä uutta tietoa Juupajoen poliisioperaatiosta

KRP:n esitutkinta koskee tiistain tapahtumia Pirkanmaalla.

Keskusrikospoliisi (KRP) on aloittanut esitutkinnan tiistain tapahtumista Pirkanmaalla, KRP kertoo tiedotteessaan. Tapahtumat alkoivat poliisin väkivaltarikostehtävästä Juupajoella ja johtivat siihen, että poliisi ampui rikoksesta epäillyn miehen Ruovedellä.

Poliisi sai tiistaina noin kello 10.30 tehtävän Juupajoella sijaitsevaan asuinrakennukseen.

KRP:n mukaan poliisi arvioi, että rakennuksessa oli tapahtunut epäilty väkivaltarikos. KRP:n rikosylikomisario Jari Räty kertoi IS:lle aiemmin miehen ampuneen yksityisasunnossa toista henkilöä.

Lue lisää: Poliisi ampui miehen Juupajoella

Väkivaltarikoksen uhri, vuonna 1991 syntynyt nainen, ja epäilty tunsivat toisensa, KRP kertoo tiedotteessaan. Uhri loukkaantui tilanteessa erittäin vakavasti.

Poliisin saapuessa paikalle oli rikoksesta epäilty, vuonna 1977 syntynyt mies, jo poistunut paikalta.

Epäilty pakeni poliisia, ja hän jäi kiinni pari tuntia myöhemmin Ruoveden puolella tiellä 66. Poliisi käytti ajoneuvon pysäyttämiseen piikkimattoa. Epäiltyä etsittiin myös Mänttä-Vilppulan alueelta, KRP kertoo.

Pysäyttämisen jälkeen mies ampui poliiseja kohti, ja poliisit käyttivät tilanteessa ampuma-asetta. Mies sai tilanteessa ampumavammoja, KRP kertoo. Poliisi antoi miehelle hätäensiapua, mutta hän kuoli tapahtumapaikalla. Poliiseja ei loukkaantunut tilanteessa.

Aiemman tiedon mukaan poliisi olisi ampunut miehen Juupajoella. KRP:n mukaan mies pysäytettiin kuitenkin hänen paettuaan Ruoveden puolelle. Hänet ammuttiin siis Ruovedellä.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan poliisin luotiin kuollut mies on useista rikoksista tuomittu Henri Pekka Juhani Åman, 46.

Lue lisää: Juupajoella poliisin ampuma mies on raskaan sarjan rikollinen

KRP:n esitutkinnassa rikosnimikkeitä ovat tällä hetkellä muun muassa murhan yritys, tapon yritys, liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja ampuma-aserikos.

– Tällä hetkellä poliisilla ei ole vielä tietoa esimerkiksi tapahtumiin johtaneista syistä. Vaikka epäilty on kuollut, poliisi selvittää teon tapahtumat, motiivit ja taustat niin perusteellisesti kuin mahdollista. Lisäksi poliisi selvittää muun muassa sitä, onko sivullisiin kohdistunut pakomatkan aikana uhkaa, sanoo tutkinnanjohtaja, KRP:n rikoskomisario Jussi Luoto tiedotteessa.

Poliisin aseenkäytöstä on puolestaan käynnistetty esitutkintalain mukainen esiselvitys.

Lue lisää: Poliisi ampui miehen Juupajoella – syyttäjä selvittää poliisin aseenkäytön

Poliisien aseen käytön tutkinnan osalta tiedotusvastuu on syyttäjällä. KRP:n mukaan esiselvityksessä tutkintaa johtaa erikoissyyttäjä Jonna Ryynänen valtakunnansyyttäjän toimistosta.

Source Link is.fi