Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_6bc57ab7328d382478aabc2a3e56a974, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Draamaharjoitus aiheutti poliisioperaation Jyväskylän yliopistolla – sivullinen luuli harjoitusta ryöstötilanteeksi – Uutisalue

Draamaharjoitus aiheutti poliisioperaation Jyväskylän yliopistolla – sivullinen luuli harjoitusta ryöstötilanteeksi

Yliopistolle tuli iltapäivällä useita poliisipartioita selvittämään tilannetta.

Jyväskylän yliopiston kampus-aluetta.

Yliopistolta kerrotaan, että tilanne tapahtui opiskelijaravintola Lozzin tiloissa. Kuva: Timo Hytönen / Yle

Jyväskylän yliopistolla oli tänään tiistaina usean partion poliisitehtävä, joka osoittautui myöhemmin aiheettomaksi. Yliopiston viestintäpäällikkö Liisa Harjula kertoo, että kyseessä oli draamaharjoitus, jonka sivullinen koki uhkaavana.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen tiedotteen mukaan se sai kello 13.20 jälkeen ilmoituksen hätäkeskuksen kautta, että Jyväskylän Keskussairaalantiellä on käynnissä mahdollinen ryöstörikos.

Ilmoituksen mukaan rakennuksen sisältä oli kuulunut huuto: ”Tämä on ryöstö, kaikki maahan”.

Kohteessa ilmeni, ettei rikosta ollut tapahtunut. Poliisin tietojen mukaan huuto liittyi opettajankoulutuksessa käynnissä olleeseen harjoitukseen.

Poliisin mukaan viereisessä huoneessa työskennelleet olivat reagoineet tapahtumaan tosiasiallisena tilanteena. Poliisi ei missään vaiheessa tyhjentänyt rakennusta.

Jyväskylän yliopiston rakennus kampuksella, opiskelijaravintola Lozzi.

Yliopistolla oli pian tapahtuneen jälkeen rauhallista. Kuva: Timo Hytönen / Yle

Viestintäpäällikkö Harjulan mukaan yliopisto järjestää huomenna keskiviikkona tarvittaessa keskustelutilanteen tapahtuneesta. Tilaisuuteen voi saapua, jos kokee järkyttyneensä tilanteesta.

Uutista on päivitetty: Lisätty tieto yliopiston keskustelutilaisuudesta ja tarkennettu, että kyseessä oli opettajankoulutuksen harjoitus. Aiemmin jutussa puhuttiin äidinkielen opiskelijoista. Lisätty tieto, että tilanne tapahtui Lozzin tiloissa.

Source Link yle.fi