Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_1a2e5ea3237a395f75c95c038c78cbcf, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Elokapinan mielenosoitus mateli Tampereen Hämeenpuistossa, bussit tulivat etanavauhtia perässä – mielenosoittajat jututtivat matkustajia – Uutisalue

Elokapinan mielenosoitus mateli Tampereen Hämeenpuistossa, bussit tulivat etanavauhtia perässä – mielenosoittajat jututtivat matkustajia

Ympäristöliike Elokapina laajensi metsähakkuiden vastaisen kampanjansa keskiviikkona Tampereelle. Mielenosoittajia oli runsaat 30, mutta haitta liikenteelle merkittävä.

Mielenosoitus ruuhkautti keskiviikkona Tampereen Hämeenpuiston. Video: Antti Eintola / Yle.

Ympäristöliike Elokapinan mielenosoitus pysäytti liikenteen lähes kokonaan keskiviikkona Tampereen Hämeenpuiston toisella laidalla.

Mielenosoittajien tarkoituksena oli häiritä liikennettä marssimalla mahdollisimman hitaasti. Vajaan tunnin päästä mielenosoituksen alkamisesta kulkue olikin edennyt vain pari korttelia.

Nurmikolla on ihmisiä pienissä porukoissa. Osalla on päällään huomioliivit. Ihmiset pitävät käsissään mielenosoituslakanoita.

Elokapinan mielenosoituksen osallistujat valmistautuivat lähtemään marssille keskiviikkona iltapäivällä Nalkalan kentällä Hämeenpuiston eteläpään tuntumassa. Kuva: Antti Eintola / Yle

Mielenosoitus alkoi noin klo 16.45 Nalkalan kentältä Hämeenpuiston eteläpäästä ja liikkui kohti pohjoista. Sen taakse molemmille kaistoille syntyi välittömästi pitkät autojonot.

Osa henkilöautoista kääntyi heti pois Hämeenpuistosta Nalkalankadulle, mutta osa jäi jonoon. Niin tekivät myös useat Tampereen seudun joukkoliikenteen bussit, jotka kulkivat etanavauhtia mielenosoituksen perässä.

Jonon keulassa ajaneen bussin kuljettaja päästi osan matkustajista jatkamaan matkaansa kävellen, mutta osa matkustajista jäi istumaan kärsivällisesti paikalleen.

Huomioliiveihin pukeutuneet ihmiset seisovat kadulla ryhmittymässä mielenosoituskulkueeseen. Osa pitelee mielenosoituslakanoita. Kauempanaa näkyy autoja ja bussi.

Mielenosoitukseen osallistui noin 30 henkeä. Kuva: Antti Eintola / Yle

Mielenosoittajat nousivat bussiin

Kaksi mielenosoittajaa kävi bussissa kertomassa tempauksestaan matkustajille. Toinen heistä oli Sanni Hujanen, jonka keltaisen heijastinliivin rinnassa luki ”de-eskaloija”. Hujanen kertoi, että se on hänen roolinsa mielenosoituksessa.

– Pyrin omalta osaltani vaikuttamaan mielenosoituksen rauhalliseen kulkuun, Hujanen kuvaili rooliaan.

Mielenosoittajat vaativat muun muassa rajoituksia metsien hakkuumääriin Suomessa, jotta hiilinielut kasvaisivat ja päästöt laskisivat.

– Toivon, että autoilijat ja ohikulkijat ymmärtävät tämän asian kriittisyyden, Hujanen sanoi.

Elokapinan mielenosoitus Tampereen Hämeenpuistossa.

Hitaasti liikkuneen mielenosoituskulkueen perään kertyi pitkä autojono Tampereen Hämeenpuistossa. Kuva: Antti Eintola / Yle

Myöhemmin illalla autojonoja oli muun muassa Satakunnankadulla. Sieltä marssi jatkui illan jo pimetessä Aleksis Kiven kadun kautta Keskustorille. Marssi kesti noin kaksi tuntia.

Liikennehäiriö ohi

Tampereen seudun joukkoliikenne Nysse tiedotti ennen mielenosoitusta, että se pyrkii pitämään bussit normaaleilla reiteillään, mutta saattaa siirtää niitä poikkeusreiteille tarvittaessa.

Elokapinan mielenosoitus Tampereen Hämeenpuistossa.

Poliisiauto kulki mielenosoituskulkueen edessä koko marssin ajan. Kuva: Antti Eintola / Yle

Iltaseitsemältä Nysse kertoi nettisivuillaan, että liikennehäiriö oli ohi ja että joukkoliikenteen palvelut palautuvat normaaliksi muutaman tunnin kuluessa. Tilannetta voi seurata Nyssen reittioppaasta ja verkkosivuilta.

Elokapina järjestää vastaavia marsseja tällä viikolla myös Helsingissä. Aiemmin samaan kampanjaan liittyviä mielenosoituksia on ollut muun muassa Kemissä, Turussa ja Oulussa.

Voit keskustella aiheesta 12.10. kello 23:een saakka.

Source Link yle.fi