Ensimmäinen vetyauto liikkuu nyt Oulussa – pakoputkesta tupruaa vain vesihöyryä

Puhtaan energian hankkeita Suomessa ja Ruotsissa edistävä oululainen pörssiyhtiö Skarta on hankkinut käyttöönsä Suomen ensimmäisen uuden sukupolven vetyauton.

Wetteri Oy luovutti Islannista tuodun vetyauton yrityksen työsuhdeautoksi maanantaina.

Hyundai Nexo -polttokennoauton käyttövoimana on puhdas vety ja sen pakoputkesta tulee vain vesihöyryä. Yhdellä tankillisella voi ajaa yli 700 kilometriä.

– Vetyautojen tankkausverkostoa ei Suomessa vielä ole, mutta tavoitteena on olla mahdollistamassa erilaisten vetyhankkeiden toteutumista. Haluamme osoittaa esimerkillämme, että vihreän vedyn teknologian kehittäminen, vedyn tuottaminen ja sen käyttöönotto niin liikenne- kuin teollisuuskäytössä on ensiarvoisen tärkeää koko Suomelle, Skarta Group Oyj:n toimitusjohtaja Tuomas Hirvonen sanoo.

Vetyauton lähimmät kaupallisen tankkauspisteet ovat Tallinnassa ja Tukholmassa. Oulussa sijaitsee kuitenkin kaksi vetyä tuottavaa tehdasta.

Skarta kehittää puhtaan energian hankkeita Suomessa ja Ruotsissa erityisesti Vierivoima-konseptilla, joka tarjoaa lähellä tuotettua hiilineutraalia sähköä paikalliseen käyttöön kunnille ja teollisuuden toimijoille.

Tuuli- ja aurinkovoiman tuotanto kasvaa molemmissa maissa kovaa vauhtia, joten niillä on erinomainen mahdollisuus tuottaa vihreää vetyä myös vientituotteeksi.

– Näemme vihreässä vedyssä erinomaisia kasvumahdollisuuksia. Erilaiset tulevaisuuden vetyratkaisut kuuluvat saumattomasti uusiutuvan energian käyttöön ja varastointiin, Hirvonen kertoo.

Lue lisää: Hyundai lopettaa poltto­moottoriautojen myynnin Euroopassa vuodesta 2035 alkaen – tilalle vety- ja sähköautoja

Vetyauto tuotiin Ouluun Islannista. Lähimmät kaupallisen tankkauspaikat ovat Tukholmassa ja Tallinnassa.

Skartan kotipaikka on Oulu. Yhtiö toimii Perämerenkaaren alueella, joka on sekä vedyn tuotannon että kulutuksen kannalta keskeistä aluetta.

Yhtiön mukaan tuotantolaitosten sijainti määrittelee vetyhankkeiden kannattavuutta.

– Jotta vetyhankkeet voivat olla taloudellisesti kannattavia, vihreän vedyn tuotannon yhteydessä syntyvä lämpö ja happi on hyödynnettävä täysimääräisesti. Tuotantolaitosten sijainti on tällöin keskeisessä asemassa.

Perämeren rannikosta voi Hirvosen mukaan kehittyä yksi Euroopan tärkeimmistä vetytalouden keskittymistä, sillä alueella sijaitsee raskasta teollisuutta muun muassa Kokkolassa, Raahessa, Oulussa ja Kemi-Tornion alueella.

Myös Pohjois-Ruotsi eli Norrbottenin alue on keskeisessä roolissa vetyteollisuuden tulevaisuudessa.

– Alueella on käynnistymässä useita merkittäviä vetyhankkeita, kuten esimerkiksi LKAB:n, SSAB:n ja Vattenfallin puhtaan teräksen HYBRIT-projekti. Alueelle suunnitellut hiilivapaan teollisuuden investoinnit ovat kymmenien miljardien eurojen arvoiset.

Lue lisää: Hallitus muuttaa vetyautojen verotusta takautuvasti ja nopealla aikataululla

Lue lisää: Vetysähköauto IS:n testissä –  ehtiikö malli vanhentua tankkaus­mahdollisuuksia odotellessa?

Skarta Group

Pääkonttori sijaitsee Oulussa.

Yhtiöllä on yli 180 työntekijää eri toimipisteissä Suomessa ja Ruotsissa.

Liiketoiminta keskittyy pääosin erikoisrakentamisen hiilineutraaleihin teollisuus- ja energiahankkeisiin sekä erikoisrakentamisen hankkeisiin.

Tavoitteena laajentaa toimintaa tuulivoiman, aurinkoenergian ja vetyratkaisujen kautta kohti puhtaan energian kokonaishankkeita.

Yhtiön liikevaihto on tänä vuonna 70– 80 miljoonaa euroa.