Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_83c87b934e2a9d7573a74039f88f8bd6, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Erkki Tuomioja A-studiossa: Humanitaarinen viisumi olisi tarpeen sotaa vastustavien venäläisten auttamiseksi – Uutisalue

Erkki Tuomioja A-studiossa: Humanitaarinen viisumi olisi tarpeen sotaa vastustavien venäläisten auttamiseksi

Ulkoasianvaliokunnan varapuheenjohtaja ja Sdp:n kansanedustaja Erkki Tuomioja kertoo Ylen A-studiossa, että humanitaarisen viisumin käyttöönotto olisi tarpeen sotaa vastustavien venäläisten auttamiseksi.

– Olen huolissani siitä, kuinka käy heille, jotka tarvitsevat suojelua ja joita uhataan seurauksilla, jos turistiviisumien myöntäminen lopetetaan kokonaan. On hyvä, että hallitus on valmis harkitsemaan humanitaarisen viisumin käyttöönottoa. Sellainen jo käytössä joillakin Euroopan mailla, ja se olisi tässä tilanteessa tarpeen, Tuomioja sanoo.

Suomeen on tullut rajan yli 40 000 venäläistä sen jälkeen, kun Venäjän presidentti Vladimir Putin aloitti maassa viime viikolla osittaisen liikekannallepanon. Osa tulijoista on asevelvollisia miehiä, jotka hakevat Suomesta turvapaikkaa.

Turvapaikkahakemuksia on tehty yhteensä 92 osittaisen liikekannallepanon alun jälkeen. Maahanmuuttoviraston mukaan turvapaikkaa ei saa pelkästään sillä perusteella, että voi joutua sotaan.

Tuomiojan mukaan henkilö, jota uhkaa vankeusrangaistus tai sitä pahemmat seuraukset, on oikeutettu suojeluun Suomessa.

– On pidettävä huolta siitä, ettemme jätä sotaa vastaan olevia henkilöitä heitettäväksi alas ikkunoista tai suljettaviksi vankiloihin, hän tiivistää.

Kuinka Suomessa osataan tunnistaa avun tarpeessa olevat venäläiset?

Tuomiojan mukaan tapauksia ja hakemuksia käsittelevillä suomalaisviranomaisilla on hyvä ammattitaito, johon tulee luottaa.

– Turvallisuusviranomaisten näkemykset ovat hyvin selviä. Meidän täytyy pitää mielessä se, mitä näille ihmisille voi tapahtua. Haluamme sodan päättyvän ja Venäjän vetäytyvän valloittamiltaan alueilta, joten meidän on tuettava Ukrainan puolustustaistelua. Yhtä tärkeää on se, ettemme jätä oman onnensa nojaan niitä venäläisiä, joka toimivat Putinin sotapolitiikkaa ja diktatuurista hallintoa vastaan, Tuomioja sanoo.

Source Link is.fi