Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_687a9ea2737ecf28011242b5f8369020, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Espoolaismies söi lounasta, kun haarukassa rusahti – sitten ruoka lensi suusta – Uutisalue

Espoolaismies söi lounasta, kun haarukassa rusahti – sitten ruoka lensi suusta

– Olin jo laittamassa sitä suuhun, mies kertoo.

Espoolaismiehen lounastuokio koki järkyttävän keskeytyksen, kun valmisruoka­pastasta löytyi kuolleen heinäsirkan näköinen asia.

28-vuotias mies oli hankkinut perjantai­lounaakseen Hetki-brändin Halloumi­pasta-valmisruoka-annoksen. Hän oli ostanut tuotetta aiemminkin ja piti siitä.

Pasta-annoksen lämmitettyään mies kaatoi sen lautaselleen ja alkoi ruokailemaan.

– Söin sitä aikani, kunnes työnsin haarukkani läpi basilikalehdestä, joka rusahti. Ihmettelin, mikä rusahdus se oli. Kun käänsin haarukkaa, sen päässä oli heinäsirkka, mies kertoo.

– Luulin ensin, että se oli jokin ruokaan kuuluva ainesosa, ja olin jo laittamassa sitä suuhun. Havahduin kuitenkin siihen, että sillä sojottivat jalat ja tuntosarvet.

– Kyllähän se ällötystä herätti. Minulla oli vielä ruokaa suussa kun huomasin sen. Kyllä siinä ruoka lensi lautaselle, mies toteaa.

Mies kertoo ehtineensä syödä annoksesta noin puolet. Kuva: Lukijan kuva

– En tiennyt, mikä ötökkä se oli enkä tiedä vieläkään. Tuskin se on ainakaan Suomen heinäsirkkoja, kun se on lähes viisi senttimetriä pitkä.

Mies kertoo heittäneensä loput annoksesta roskiin.

– En sinä päivänä pystynyt muuta syömään. Mutta mitään oireita pastasta ei tullut, hän sanoo.

Heinäsirkka löytyi mikrossa lämmitettävästä halloumipastasta. Kuva: Lukijan kuva

Valmistaja: Heinäsirkka peräisin Italiasta

Hetki on suomalaisen Fresh Servant -yrityksen brändi.

Fresh Servantin toimitusjohtaja Sami Haapasalmi kertoo yrityksen olevan tapahtuneesta pahoillaan.

– Ymmärrämme, että tämä on kuluttajan kannalta inhottava löydös ja olemme siitä pahoillamme. Teemme kaiken mahdollisen, jotta tällaisia vierasesine­löydöksiä ei tulisi, Haapasalmi kirjoittaa sähköposti­vastauksessaan.

– Meillä on Suomen moderneimmat laitteet hyönteisten ja muiden vierasesineiden poistamiseksi, ja panostamme tähän nyt ja jatkossa.

Toimitusjohtajan mukaan Hetki-tuotteissa käytetään ulkona kasvavia tuoreita kasviksia.

– Pelloilla liikkuu monenlaisia hyönteisiä, joista suuri osa on kasvisten kannalta melko harmittomia, kuten heinäsirkat. Siksi niiden torjuntaa ei pelloilla tehdä aktiivisesti. Tavoitteena on samalla luonnon moni­muotoisuuden säilyttäminen.

Haapasalmi arvioi heinäsirkan olevan peräisin italialaiselta pinaattipellolta.

– (Halloumipasta-tuote) sisältää babypinaatin lehtiä. Pinaattipellolla Italiassa esiintyy satunnaisesti heinäsirkkoja ja ne ovat osa luontaista hyönteis­populaatiota alueella. Heinäsirkka on tullut Freshille pinaatin mukana ja kulkenut läpi pesuvaiheen ilman, että olisi tarttunut pesulinjalla olevaan hyönteisten­poistajaan. Pinaatti annostellaan rasioihin automaattisella vaa’alla, minkä vuoksi heinäsirkkaa ei ole voitu enää pesuvaiheen jälkeen huomata, hän sanoo.

Espoolaismiehen mainitsema ”basilikalehti”, josta heinäsirkka löytyi, voisi siis olla babypinaatin lehti.

Mittaa löydöksellä oli useampi senttimetri. Kuva: Lukijan kuva

Haapasalmen mukaan hyönteisiä esiintyy Fresh Servantin tuotteissa vierasesineinä satunnaisesti. Satunnaiset hyönteislöydöt kertovat hänen mukaansa tuoreiden vihannesten turvallisuudesta, koska pellolla on käytetty torjunta-aineita kohtuullisesti.

Fresh Servantin Hetki Halloumipastat pakataan Pohjanmaalla Pedersören kunnassa. Ainesosia tuotteeseen tulee eri maista.

Haapasalmen mukaan yritys tulee olemaan yhteydessä toimittajaansa Italiassa tapahtuneen tiimoilta.

Source Link is.fi