Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_8c58455271f4d71c368eb799ebb9baa7, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
FC Haka perustaa Valkeakosken Tehtaan kentälle juniorikatsomon – alle 17-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi kaikkiin kotiotteluihin – Uutisalue

FC Haka perustaa Valkeakosken Tehtaan kentälle juniorikatsomon – alle 17-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi kaikkiin kotiotteluihin

Toive omasta katsomosta lapsille ja nuorille on tullut seuran junioripuolelta. Juniorikatsomon toivotaan tuovan peleihin lisää tunnelmaa.

Lapsia seisoo rivissä narun takana katsomassa jalkapallo-ottelua.

FC Haka toivoo, että juniorikatsomossa ja sen läheisyydessä kiinnitetään huomiota sopivaan kielenkäyttöön ja esimerkilliseen käyttäytymiseen ottelutapahtumassa. Arkistokuva. Kuva: Jussi Rämä

Jalkapallojoukkue FC Haka avaa joukkueen nuoremmille kannattajille oman juniorikatsomon Valkeakosken Tehtaan kentälle. Juniorikatsomo on käytössä heti ensimmäisessä kotiottelussa AC Oulua vastaan huomenna perjantaina.

Nuorille tarkoitettu katsomo on Kivikatsomon tehtaan puoleisessa päädyssä, N-katsomolohkon alaosassa. FC Hakan kehityspäällikkö Kati Ojala kertoo, että toive omasta katsomosta lapsille ja nuorille on tullut seuran junioripuolelta.

– Meille oli jo viime kaudella suuri suosio ja tosi paljon junnuja matseissa ja haluamme ehdottomasti osallistaa heitä enemmän. Myös Veikkausliiga on rohkaissut siihen, että otetaan junioreita mukaan, Ojala sanoo.

Alle 17-vuotiaat pääsevät Valkeakoskella ilmaiseksi kaikkiin Veikkausliigan 2023 kotiotteluihin. Pääsymaksun poistaminen lapsilta ja nuorilta on seuralta kädenojennus myös perheiden suuntaan, Ojala sanoo.

– Toivomme, että tätä kautta pääsee vähän tiukemmissakin tilanteissa olevat lapsiperheet otteluihin.

Kati Ojalan tiedossa ei ole, että vastaavaa tarjousta olisi muualla Suomessa.

Junnut saavat mallia turvallisesta kannustamisesta

Juniorikatsomon toivotaan tuovan peleihin lisää tunnelmaa. Omassa katsomossa halutaan myös pitää yllä hyvää katsomo- ja kannatuskulttuuria.

– Tässä päästään antamaan hyviä malleja meidän junnuille siitä, että kannustamisen tulee olla turvallista. Toivotaan että hyvä meininki tarttuu, Ojala kertoo.

Erityisesti katsomoon toivotetaan tervetulleiksi juniorikatsojat, mutta myös huoltajat ja aikuiset ovat katsomoon tervetulleita. FC Haka on myös jakanut Valkeakosken kouluihin ilmaislippuja, jotka oikeuttavat aikuisen ilmaisen sisäänpääsyn lapsen mukana.

Juniorikatsomossa on sallittua ja toivottavaa käyttää kannattamiseen ennakkoon valmisteltuja kannatuslakanoita. Myös seura- ja kannatusvaatteisiin pukeutuminen on suositeltavaa.

FC Haka toivoo, että juniorikatsomossa ja sen läheisyydessä kiinnitetään huomiota sopivaan kielenkäyttöön ja esimerkilliseen käyttäytymiseen ottelutapahtumassa.

Source Link yle.fi