Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_e4e8516b27cce55d21f5d0ee519dbdca, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /home/u4578291/uutisalue.news/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/Buffer/class-cache.php on line 157
Haavistolta piikki Ylelle: ”He nostivat tämän asian esiin” – Uutisalue
Banner Before Header

Haavistolta piikki Ylelle: ”He nostivat tämän asian esiin”

Haavisto kommentoi seksuaalisesta suuntautumisestaan käytyä keskustelua IS:n ja HS:n haastattelussa.

Presidenttiehdokas Pekka Haavisto (vihr) kommentoi hänen seksuaalisesta suuntautumisestaan käytyä keskustelua toisen kierroksen vaali-iltana. Vihreiden tukema valitsijayhdistyksen presidenttiehdokas nosti esiin myös Ylen roolin keskustelussa.

– Ei se ehkä yllätys ollut, Haavisto sanoi keskustelusta.

– Huomasin myös Yleisradion roolin tässä, että he nostivat tämän asian esiin, hän jatkoi vaalivalvojaisissaan.

– Ajattelin, että tällaiset asiat voi käsitellä myös ensimmäisellä kierroksella.

– Jäin miettimään lähinnä ajoitusta siinä, että oliko siinä jotain tarkoitushakuisuutta, hän sanoi.

– Ajattelen, että seksuaalinen suuntautuminen ei vaikuta presidentin tehtävän tai ulkopolitiikan hoitoon, Haavisto sanoi.

Haaviston seksuaalinen suuntautuminen nostettiin esiin presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen Ylen suorassa seuranta­lähetyksessä.

Suoran lähetyksen lopulla toimittaja Matti Rönkä muun muassa kysyi vieraana olevalta asiantuntijalta, miten Pekka Haaviston ”sukupuolinen suuntautuminen” vaikuttaa tämän kampanjoitiin. Sen lisäksi Ylen politiikka ja yhteiskunta -toimituksen päällikkö Paula Pokkinen totesi lähetyksessä, että monella kansalaisella voi nousta harkintaan se, että voiko presidenttipari olla ”homopari heteroparin sijaan”.

Haaviston seksuaalisen suuntautumisen käsittely Ylen lähetyksessä herätti runsaasti keskustelua muun muassa sosiaalisessa mediassa.

Lue lisää: Ylen vaali-illan homokeskustelu kuohuttaa – Matti Rönkä vastaa rajuun arvosteluun

Haavisto ei halunnut IS:n ja HS:n haastattelussa arvioida ennalta presidentinvaalien toisen kierroksen ennakko­äänten jakautumista.

– Katsotaan ihan rauhassa, en rupea numeroita arvailemaan, hän sanoi.

Haastattelussa Haavisto myös kuvasi presidentinvaalien kampanjointia asialliseksi ja reiluksi.

Source Link is.fi