Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_ce61094e3159b3802782ade7ca4a1281, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Halla-aho Ylellä: Venäjä käyttää venäläis­vähemmistöjä länsimaissa keppi­hevosena – Suomi ei ole poikkeus – Uutisalue

Halla-aho Ylellä: Venäjä käyttää venäläis­vähemmistöjä länsimaissa keppi­hevosena – Suomi ei ole poikkeus

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Jussi Halla-aho (ps) pitää suurten venäläisvähemmistöjen syntymistä länsimaihin pitkän tähtäimen turvallisuusuhkana.

– Olen puhunut tästä vuosikausia ja Venäjän viimeaikainen kehitys on tehnyt näistä huolista vielä entistä akuutimpia, Halla-aho sanoi Ylen Ykkösaamun haastattelussa.

Halla-aholta kysyttiin, onko Suomen mittava venäläisvähemmistö Suomelle turvallisuusuhka.

Halla-aho totesi ensin, että on epämiellyttävää sanoa kenestäkään ihmisestä, että hän on turvallisuusuhka.

– Tosiasia on, että Venäjä käyttää länsimaissa olevia venäläisvähemmistöjä omien tarkoitusperiensä ajamiseen. Niinhän se on tehnyt Ukrainassakin.

Halla-aho totesi, että yksi Venäjän käyttämä peruste sodalle Ukrainassa on venäläisvähemmistön kohteleminen. Lisäksi Venäjä on vuosikausia uhkaillut Baltian maita ja viitannut venäläisvähemmistön kohteluun.

– Tietenkään venäläisvähemmistö ei sinänsä kiinnosta Venäjää, vaan se on keppihevonen, jolla Venäjä mielellään ratsastaa silloin, kun se haluaa edistää omia vihamielisiä, imperialistisia ambitioitaan. Enkä näe, että Suomi olisi tässä tapauksessa poikkeus, Halla-aho totesi.

Source Link is.fi