Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_49e8db22a34ad37cb4117412532ad68a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Hallitus linjasi venäläisten kiinteistö­omistuksista ja maahantulo-oikeudesta – näin presidentti Niinistö kommentoi – Uutisalue

Hallitus linjasi venäläisten kiinteistö­omistuksista ja maahantulo-oikeudesta – näin presidentti Niinistö kommentoi

Hallitus päätti torstaina venäläisiä koskevista maahantulorajoituksista.

Yksi linjaus koskee Suomessa kiinteistön omistavia venäläisiä. Maahantulo-oikeus on jatkossa niillä venäläisillä kiinteistönomistajilla, joilla on kiinteistöön liittyviä välttämättömiä huolto- ja korjaustarpeita.

Henkilön on perusteltava asunnon tai kiinteistön huolto- tai hoitotyön välttämättömyys. Välttämättömyys arvioidaan tapauskohtaisesti rajatarkastuksen yhteydessä.

Maahantulo voidaan sallia yhdelle kiinteistön omistajaksi merkitylle henkilölle.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö arvioi IS:lle, että linjaus tarkoittaa selvää rajausta olemassa olevien kiinteistöjen osalta ja ”toiminee jonkinlaisena jarruna myös vastaisille kaupoille”.

– Signaali on tässä tärkeintä – omistus ei muodosta automaattista pääsyä maahan, Niinistö viestittää.

Niinistö otti esiin kaksi viikkoa sitten politiikan toimittajien yhdistyksen tilaisuudessa venäläisten kiinteistöomistukset Suomessa.

– Meillä on nähty tähän asti kiinteistön tai asunnon omistaminen Suomessa viisumin saantia tukevana seikkana. Minusta se ei ole tarpeen. Vaan olisi ehkä syytä nyt ilmoittaa selvästi, että Suomessa ilmoituspäivän jälkeen hankittava kiinteistö ei muodosta mitään erityistä perustetta viisumin saantiin. Tällä ehkä voitaisiin välttää niitä omistuksenjakoja, joita nähdään tai ehkä myöskin kiinteistökauppoja, joista moni on ollut huolissaan, Niinistö totesi.

Venäläisiä koskevat maahantulorajoitukset ovat voimassa toistaiseksi.

Hallituksen päätöksessä on lueteltu seikat, joiden nojalla Suomeen pääsee. Näitä perusteita ovat muun muassa työnteko, opiskelu, hoitoon pääsy tai humanitaariset syyt.

Source Link is.fi