Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_e436e48c02ad951b6e26a152fc988a4c, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Hämeen linnan vallihautaan pudonnut lammas oli vankikarkuri – Uutisalue

Hämeen linnan vallihautaan pudonnut lammas oli vankikarkuri

Hämeenlinnassa seikkaillut lammas harhaili kymmenisen kilometrin matkan, arvioi lampaan omistaja Mira Heinonen Ilta-Sanomille.

Karkuteille suunnannut Bertta-lammas lähti liikkeelle Hämeenlinnan vankilan työsiirtolasta. Heinosen lampaita on kesäisin vankilalla kesätöissä ja vankien hoidettavana.

– Ne laiduntavat siellä, tekevät alkukesästä tänne syksyyn asti töitä. Sieltä viimeisestä porukasta, mitä oltiin hakemassa, tämä yksi päätti lähteä.

Heinosen mukaan vankilalta oli karannut myös kaksi muuta lammasta, mutta nämä saatiin kiinni. Kolmas karkulainen kuitenkin säikähti sen verran, että se kipitti pidemmälle pakomatkalle. Vallihautaan lopulta päätynyt Bertta oli siis eräänlainen vankikarkuri.

– Sanoin vartijoille, että ei tämä kauhean hyvältä näytä, että nämä vain karkailevat, Heinonen naurahtaa

Heinonen ja Bertta kuvattuna jälleennäkemisen merkeissä.

Pakomatkan alettua Berttaa etsittiin ensin tuntien ajan Hämeenlinnan vankilan vankien avustuksella ja tämän jälkeen poliisi liittyi apujoukkoihin.

Lammas oli onnistunut eksymään Tampereen valtatielle, minkä jälkeen se löytyi lopulta omakotitaloalueelta. Bertta onnistui kuitenkin karkaamaan vielä uudemman kerran Heinosen ja poliisin silmistä.

– Aamulla se oli jo sitten kaupungilla. Sittenhän se on kuulema lopun kaiken pudonnut vallihautaan, Heinonen kertaa huvittuneena.

Lammas saatiin lopulta kiinni torstaiaamuna yhdentoista aikoihin sen jälkeen, kun se oli ensin pudonnut Hämeen linnan vallihautaan ja vielä kiivennyt sieltä omin voimin pois.

Heinonen kertoo olleensa haastattelun aikaan juuri matkalla noutamaan Berttaa Hämeen linnasta. Se oli otettu linnaan säilöön poliisin toimesta. Vallihautaan putoamisesta ei tiedettävästi aiheutunut lampaalle fyysistä harmia.

– Hän on tosi hyvissä voimissa. Poliisi oli hänet vienyt Hämeen linnaan putkakonttiin.

Source Link is.fi