Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a21cd329c0f708e6def97493fcee21ca, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ikkunanpesijä putosi telineeltä – toimitus­­johtajalle ja yhtiölle sakot – Uutisalue

Ikkunanpesijä putosi telineeltä – toimitus­­johtajalle ja yhtiölle sakot

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi rakennusalan yrityksen 6 000 euron sakkoon ja työtä johtaneen toimitusjohtajan 20 päiväsakon sakkorangaistukseen. Syynä oli elokuun lopussa sattunut työtapaturma, jossa ikkunanpesijä putosi telineeltä ja loukkaantui.

Työntekijä oli maalaustyön jälkeen pessyt kerrostalon alakerran ikkunoita. Hän käytti työskentelyalustanaan koottavaa ja pyörillä liikuteltavaa telinettä, joka oli yli kahden metrin korkeudessa. Teline kaatui ja sen seurauksena työntekijä tippui telineeltä.

Käräjäoikeuden mukaan teline oli monella tapaa rakennustyön turvallisuutta koskevien asetusten vastainen. Telineellä ei pystynyt seistä tarpeeksi vakaasti. Lisäksi telineen kaiteet ja nousutiet olivat puutteelliset, eikä pyöriä oltu kiinnitetty asianmukaisesti.

Käräjäoikeus katsoi, että työtä johtaneen yhtiön toimitusjohtaja ei ollut huolehtinut riittävästi loukkaantuneen työntekijän turvallisuudesta ja oli rikkonut työturvallisuusvelvoitteitaan.

Työsuojelun lakimies Matti Nissinen Etelä-Suomen aluehallintovirastosta muistuttaa, että rakennustelineitä koskee huomattava määrä erilaisia määräyksiä.

– Kaikkien määräysten tarkoituksena on edistää turvallisuutta ja torjua erityisesti putoamisvaaraa. Niitä noudattamalla kukaan ei olisi loukkaantunut, eikä tätäkään oikeudenkäyntiä olisi tarvittu, Nissinen kertoo avin tiedotteessa.

Koska toimitusjohtaja tuomittiin, käräjäoikeus katsoi, että myös tämän edustama yhtiö on tuomittava yhteisösakkoon.

Teline oli toimitusjohtajan määräyksestä hävitetty pian tapaturman jälkeen.

Source Link is.fi