Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_3a34028c04a0bb921a8ec95d60a4b8e6, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Isä lipsautti Mikko Kekäläiselle erittäin intiimin tiedon perheen mökistä – suosikkijuontajalla on erityinen suhde kesäpaikkaansa – Uutisalue

Isä lipsautti Mikko Kekäläiselle erittäin intiimin tiedon perheen mökistä – suosikkijuontajalla on erityinen suhde kesäpaikkaansa

– Isä on kertonut, että minut on tehtykin mökillä. Tieto, jota ilmankin olisin voinut elää, mutta kun sen tiedän, mökkisuhteeseeni tulee lisäperspektiiviä, Mikko Kekäläinen naurahtaa.

Mökki siirtyi vanhempien jälkeen kokonaan Kekäläisen ja hänen perheensä omaksi.

– Mökissä näkyy konkreettisesti sukupolvien kierto. Kiva olisi aatella, että mökistä tulee vielä joskus myös lastemme kesäpaikka.

Mökissä näkyy konkreettisesti sukupolvien kierto.

Mökki sijaitsee järvenrannalla Kekäläisen kotiseudulla Pieksämäellä. Lähellä ovat Kekäläisen äidinpuoleinen mummola ja muuta lähisukua.

– Kun menemme mökille, olemme paljon tekemisissä sukulaisten kanssa. Mökkeilyymme liittyy vahvasti suku, ja näen itseni osana suvun jatkumoa.

Kekäläisen ja hänen Kristiina-vaimonsa esikoinen täyttää kesällä 12 vuotta, ja kuopus on kohta yhdeksänvuotias.

– Lapset tykkäävät kovasti olla mökillä. Katsotaan, mitä teinivuodet tuovat tullessaan, mutta itse viihdyin mökillä myös teini-iässä.

Sen verran Espoosta on matkaa, ettei mökille ajella vain muutamaksi päiväksi.

– Ei sinne tule lähdettyä pelkästään viikonlopuksi. Kesällä pyrimme olemaan mökillä mahdollisimman paljon, yleensä useita viikkoja kerrallaan.

Mikko Kekäläinen kirjoitti koko viime kesän mökillä kirjaa painija Petra Ollista. Nyt tänä kesänä hän aikoo ottaa rennosti.

Mikko Kekäläinen kertoo kesämökin olevan osa hänen identiteettiään.

Mökillä ollaan suurin osa ajasta ulkona. Mikko ja Kristiina Kekäläinen liikkuvat mielellään luonnossa.

Kekäläinen on huomannut, että mökillä on mukava tehdä asioita, jotka eivät kuulu arkeen.

– Odotan innolla, että pääsen hakkaamaan halkoja. Talvella kaadettiin pari puuta, jotka pitää nyt laittaa pätkiksi. On myös kiva tiskata käsin, koska mökillä siihen on aikaa. Ja jotain kivaa nurkkien rapsuttelua löytyy aina.

Hirsimökin 70-lukulaista tyyliä on alettu päivittää.

– Haluamme tehdä mökistä meille toimivan, joten sitä on nykyaikaistettu nurkka kerrallaan. Lattiat ja katot maalattiin valkoiseksi ja rakennettiin uusi terassi.

Terassista on tullut Kekäläisen lempipaikka.

– Siitä on tontin ehdottomasti kaunein näkymä järvelle.

Uusitulta terassilta aukeaa upea näkymä järvelle.

Mikko Kekäläinen on perheen ruoanlaittaja. Keittiö on siirretty ulos terassille.

Mökillä viihtyvien lasten syntymäpäivät ovat kesällä. Esikoinen on kohta 12-vuotias ja kuopus täyttää yhdeksän vuotta.

– Mökillä ollessamme olemme käytännöllisesti katsoen koko ajan ulkona lähellä luontoa, Kekäläinen mainitsee.

– Olemme siirtäneet keittiön ulos. Minä olen perheen ruuanlaittaja.

Kirkasvetinen järvi on ahkerassa käytössä.

– Aamuherätykseen kuuluu, että ensimmäisenä juostaan järveen. Uimme paljon ja tykkäämme myös suppailla.

Mökki on erittäin tärkeä paikka.

– Olemiseni ankkuroituu sinne vahvemmin kuin pelkästään siellä vietettynä aikana. En voisi edes miettiä sellaista vaihtoehtoa, että mökki myytäisiin, juontaja sanoo.

– Niin rakas paikka se on, että menee ihan oman identiteetin tasolle. Miellän itseni savolaiseksi, vaikka olen asunut aikuisikäni pääkaupunkiseudulla, ja mökin takia tunnen olevani puoliksi pieksämäkeläinen, Kekäläinen kokee.

Source Link is.fi