Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a963f9023da96cbbdbddbe29a30fe0a2, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Isänsä murhasta syytetty sieviläismies oikeuden eteen – Uutisalue

Isänsä murhasta syytetty sieviläismies oikeuden eteen

Oulun käräjäoikeus on alkanut käsitellä Sievissä viime lokakuussa tapahtunutta henkirikosta. Syyttäjä vaatii isänsä surmanneelle miehelle elinkautista vankeutta.

Liiketila, jonka ovissa kirjaimet B1 ja B2 sekä kyltti, jossa kerrotaan, että talossa toimii Oulun kärjaoikedun Ylivieskan kanslia ja käräjäsali.

Oikeutta käydään Oulun käräjäoikeuden Ylivieskan istuntopaikalla. Kuva: Risto Degerman / Yle

Keski-ikäiselle sieviläismiehelle luettiin tänään syyte murhasta. Mies aiheutti 82-vuotiaan isänsä kuoleman tämän asunnolla Sievissä 28. lokakuuta 2023.

Mies on myöntänyt teon, mutta oikeudessa pohditaan rikosnimikettä. Mies on kiistänyt syyllistyneensä murhaan. Kiistämisen mies perustaa terveydentilaansa.

Syyttäjä puolestaan katsoo, että teko oli murha sen erityisen raa’an ja julman tekotavan vuoksi. Syyttäjän mukaan teko oli myös kokonaisuutena arvioiden törkeä.

Syyttäjän haastehakemuksen mukaan henkirikos tapahtui, kun syytetty oli lähtemässä pois isänsä asunnolta. Isä yritti estellä poikaansa, minkä seurauksena poika aloitti hyvin vakavan ja monimuotoisen väkivallan.

Syytteen mukaan poika jätti isänsä vakavasti loukkaantuneena ulos pakkaseen ja soitti hetken kuluttua itse hätäkeskukseen. Vanhus menehtyi vammoihinsa.

Poliisi tutki tapausta aluksi tappona, mutta rikosnimike koveni esitutkinnan edetessä murhaksi. Nyt miehelle vaaditaan elinkautista vankeusrangaistusta. Poliisi kertoi esitutkinnan aikana, ettei teolle selvinnyt motiivia.

Source Link yle.fi