Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_368f48045ce25467c5a346f3a7d38e91, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Jäteauton sisällä syttyi tuli­palo – kuljettajalle kehut esi­merkillisestä toiminnasta – Uutisalue

Jäteauton sisällä syttyi tuli­palo – kuljettajalle kehut esi­merkillisestä toiminnasta

Helsingissä kauppakeskus Triplan lastauslaiturilla jäteautossa olleet jätteet syttyivät palamaan perjantaina aamupäivällä. Päivystävä palomestari Samuli Saarioinen sanoo, että kuljettaja oli lastaamassa jäteautoa palon syttyessä.

Saarioisen mukaan jäteautojen sisällä syttyvät tulipalot eivät ole erityisen harvinaisia. Perjantain tapaus on hiukan harvinaisempi, koska palo syttyi metallikuormassa olevassa autossa. Tavallisesti palot syttyvät sekajätteitä kuljettavissa autoissa. Saarioinen arvioi, että auton kyydissä saattoi olla esimerkiksi spray-pullo, joka räjähti ja aiheutti kipinöintiä.

– Metallijätteen seassa oli pieni määrä pahvia, joka syttyi palamaan.

Pelastuslaitos kehuu jäteauton kuljettajan toimineen esimerkillisesti ajamalla auton pois lastauslaiturilta ja kauemmas kiinteistöstä, että savu tai liekit eivät pääse kiinteistöön.

– Hyvää toimintaa.

Kuljettaja aloitti alkusammutuksen jäteauton käsisammuttimella. Triplan henkilökunta toi palopaikalle lisää käsisammuttimia ja avusti palon sammuttamisessa. Pelastuslaitos viimeisteli sammutustyöt.

Saarioinen sanoo, että auto säilyi tilanteessa ajokuntoisena.

Pelastuslaitos sai tiedon palosta kello 10.10. Paikalla oli viisi pelastuslaitoksen yksikköä.

Palossa ei tullut henkilövahinkoja.

Source Link is.fi