Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_aeea3d6ec074496701bbb4915550d706, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Jens Stoltenbergin tiedotustilaisuus Yle Areenassa hämmentää – kesken kaiken esiin tulee Putin Punaisella torilla – Uutisalue

Jens Stoltenbergin tiedotustilaisuus Yle Areenassa hämmentää – kesken kaiken esiin tulee Putin Punaisella torilla

Ilta-Sanomiin otti perjantai-iltana yhteyttä hämmentynyt lukija.

Hän oli katsonut Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin perjantaista tiedotustilaisuutta Yle Areenasta.

Stoltenberg puhui tiedotustilaisuudessa muun muassa Venäjän presidentin Vladimir Putinin toimista ja laittomasta ilmoituksesta liittää osa Ukrainaa Venäjään.

– Putin on mobilisoinut satoja tuhansia ihmisiä, uhkaillut ydinaseilla ja nyt laittomasti liittänyt Ukrainan alueita Venäjään. Tämä edustaa vakavinta eskalaatiota sitten sodan alkamisen, Stoltenberg muun muassa totesi.

Noin 7 minuutin ja 44 sekunnin kohdalla Areenan lähetys kuitenkin katkeaa oudosti.

Ruutuun tulee yhtäkkiä Putin.

– Katsoin tiedotuksen jo suorana Areenasta kello 19. Ihmettelin ja jäin odottamaan tuleeko mitään uutisia asiasta. Kuva siirtyi Punaiselle torille Putinin kansanjuhlaan niin kesken Stoltenbergin lauseen ja tökerösti räpsähtäen, että vaikutti heti Venäjän toimilta, lukija pohti.

Kuva tulee perjantaina Punaisella torilla järjestetystä mahtipontisesta, patriarkaalisesta kansanjuhlasta, jolla Putinin hallinto juhlisti ilmoitustaan liittää miehittämänsä ukrainalaisalueet osaksi Venäjää.

Kuvaa tulee Punaisen torin juhlallisuuksista pari minuuttia, ja sen jälkeen lähetys palaa Stoltenbergin tiedotustilaisuuteen.

Mistä ihmeestä oli kysymys?

Yleltä kerrottiin Ilta-Sanomille puolenyön aikaan, että tilanteen aiheutti tekninen ongelma, josta on kerrottu myös Ylen verkkosivujen liveseuranta-artikkelissa.

– Meillä oli valitettavasti teknisiä ongelmia Stoltenbergin puheen suorassa lähetyksessä. Tämä aiheutti lähetyksen katkeamisen hetkeksi ja korvautumisen Putinin puheella. Pahoittelemme häiriötä, artikkelissa todetaan.

Source Link is.fi