Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_57fff8831b86f1b4662b51773f17a14e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Jussi Saramo: Vasemmisto­­liitto on sitoutunut jatkamaan hallituksessa – vaikenee kurin­pito­toimista – Uutisalue

Jussi Saramo: Vasemmisto­­liitto on sitoutunut jatkamaan hallituksessa – vaikenee kurin­pito­toimista

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtajan Jussi Saramon mukaan vasemmistoliitto on sitoutunut jatkamaan hallituksessa.

– Kaikki ovat nyt sitoutuneet hallitustyöhön ja ryhmän sääntöjen mukaiset toimenpiteet on tehty, Saramo sanoi vasemmistoliiton ryhmäkokouksen jälkeen.

Saramon mukaan toimenpiteet ovat ryhmän sisäisiä, eikä hän suostunut kertomaan tiedotusvälineille, mitä toimet ovat.

– En niitä rupea sen enempää (läpi) käymään. Ryhmä jatkaa täysillä hallitustyötä, jos ja kun se on mahdollista.

Lue lisää: Eduskunta hyväksyi potilasturvallisuus­lain – katso miten kansanedustajat äänestivät

Viisi vasemmistoliiton kansanedustajaa äänesti hallituksen potilasturvallisuuslakia vastaan eduskunnassa, vaikka kyseessä oli hallituksen yksimielisesti hyväksymä esitys, jota hallitusryhmät olivat vielä korjanneet valiokunnassa yksimielisesti. Myös vasemmistoliiton eduskuntaryhmä oli hyväksynyt lain.

Vasemmistoliiton kansanedustajat Anna Kontula, Katja Hänninen, Markus Mustajärvi, Jari Myllykoski ja Suldaan Said Ahmed äänestivät potilasturvallisuuslakia vastaan. Vasemmistoliitolla on 16 kansanedustajaa.

Lue lisää: Sdp:n ryhmä­johtaja Lindtman vaatii vasemmistoliittoa pohtimaan jatkoa hallituksessa: ”Kiistatta ongelma”

Pääministeripuolue Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman vaati aiemmin viikolla vasemmistoliittoa käymään vakavan keskustelun, onko heidän eduskuntaryhmänsä sitoutunut hallitusyhteistyöhön ja ovatko he kykeneviä toimimaan hallituspuolueen eduskuntaryhmänä.

Lindtmanin mukaan muut hallituspuolueet ”mielenkiinnolla kuulevat”, miten vasemmistoliitto aikoo käsitellä tilanteen ja miten he näkevät puolueen jatkon hallituksessa.

Muiden hallituspuolueiden oli tarkoitus arvioida asiaa vasemmistoliiton ryhmäkokouksen jälkeen.

Source Link is.fi