Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_50f51fca97c05ac172fc90858cbbd648, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Jyväskylän Keltinmäen murhasta elinkautinen: käräjäoikeus kuvailee tekoa teloituksenomaiseksi – Uutisalue

Jyväskylän Keltinmäen murhasta elinkautinen: käräjäoikeus kuvailee tekoa teloituksenomaiseksi

Murha tapahtui yksityisasunnossa Jyväskylän Keltinmäessä viime vuoden maaliskuussa.

Keski-Suomen käräjäoikeus.

Tekijällä on aikaisempaa väkivaltarikostaustaa. Arkistokuva. Kuva: Niko Mannonen / Yle

Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi tänään Nico Mikael Vileniuksen murhasta elinkautiseen vankeuteen.

Murha tapahtui yksityisasunnossa Jyväskylän Keltinmäessä viime vuoden maaliskuussa.

Tekoaikaan 23-vuotias Vilenius oli viestitellyt Telegram-viestisovelluksella uhrin kanssa, tunnistanut tämän tuntemakseen henkilöksi ja sopinut tapaamisen tämän asunnolle.

Asunnolla mies ja uhri olivat keskustelleet joitakin vuosia aiemmin sattuneesta tapahtumasarjasta, jossa tuntemattomaksi jäänyt henkilö oli katkaissut miehen sormen. Haastehakemuksen mukaan uhri oli jollakin tavalla liittynyt tapahtumasarjaan.

Tämän jälkeen mies oli surmannut naisen ampumalla tätä päähän makuuhuoneen sängyllä. Käräjäoikeuden asiakirjojen mukaan uhri oli tapahtumahetkellä sekapäihtynyt.

Käräjäoikeus kuvailee tekotapaa teloituksenomaiseksi.

Syytteen mukaan mies oli saapunut asunnolle mukanaan .22-kaliiperin ampuma-ase, mikä osoittaa tekoon liittyvän vakaata harkintaa. Lisäksi hän oli palannut tekopaikalle ja pyrkinyt lavastamaan tapahtuman itsemurhaksi.

Tekijällä on aikaisempaa väkivaltarikostaustaa.

Source Link yle.fi