Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_47ecf59c0a044c11843c3f70b24f1e69, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kansan­edustajalle postitettiin hirtto­silmukka edus­kuntaan – Uutisalue

Kansan­edustajalle postitettiin hirtto­silmukka edus­kuntaan

Vasemmistoliiton kansaedustaja Suldaan Said Ahmed kertoo saaneensa hirttosilmukan eduskuntaan lähetetyn postin mukana.

Tällä viikolla postitetun lähetyksen mukana oli puolueen tiedotteen mukaan erittäin häiritsevä, rasistinen viesti. Asiasta on ilmoitettu poliisille.

– Tämä vastenmielinen teko on vain osa siitä rasistista palautteesta sekä häirinnästä, jota olen politiikassa mukana ollessani saanut osakseni, Said Ahmed sanoo Vasemmistoliiton välittämässä tiedotteessa.

Said Ahmed kertoo pohtineensa pitkään tapauksen julki tuomista, sillä teon tarkoituksena on todennäköisesti huomion hakeminen ja poliitikkojen rasistisen uhkailun normalisointi.

– Mietin, että on tärkeää näyttää myös julkisesti se, että tällaista tämä on. Tällaista joutuu edelleen Suomessa kohtaamaan 2020-luvulla. Haluan tehdä työtä sen eteen, ettei kenenkään lapsen tarvitsisi enää tulevaisuudessa kohdata tällaista, Said Ahmed toteaa.

Kansanedustajan postitse saama hirttosilmukka. Eduskunnan turvallisuusosasto kuvasi lähetyksen ja asiasta on ilmoitettu viranomaisille.

Ensimmäisen kauden kansanedustaja tunnustaa rasismin satuttavan.

– Se mitä sillä yritetään minulle sanoa on, että sinä et kuulu tänne. Jokainen Suomessa asuva ei-valkoinen tunnistaa tuon tavan koettaa alentaa meitä ja sulkea meitä ulos. Minulla on viesti teille rasistit: Me kuulumme tänne ja olemme osa suomalaista yhteiskuntaa halusitte tai ette, Said Ahmed kommentoi.

Vasemmistoliiton mukaan kyseessä ei ole yksittäistapaus, vaan useat kansanedustajat saavat osakseen uhkailua ja häirintää sisältäviä viestejä.

– Kansanedustajien häirintä ja pelottelu, jopa suorilla henkeen kohdistuvilla uhkauksilla vaarantavat demokratian toiminnan. On kestämätöntä, että poliitikot joutuvat pelkäämään turvallisuutensa puolesta. Häirinnän käsittely vie aikaa ja voimavaroja siltä työltä, jota tekemään esimerkiksi kansanedustajat on valittu, puolueen tiedotteessa sanotaan.

Uhkausviesti saapui eduskuntaan kirjepostin mukana.

Source Link is.fi