Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_6c7abb72cf019221d8a9d74d4be2adb4, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kari Kanalalta suoraa puhetta presidentin seksuaalisesta suuntautumisesta – Uutisalue

Kari Kanalalta suoraa puhetta presidentin seksuaalisesta suuntautumisesta

Kari Kanala uskoo suomalaisten olevan valmiina valitsemaan presidentin, joka kuuluu seksuaalivähemmistöön.

Pappi ja helsinkiläisen Paavalin seurakunnan kirkkoherra Kari Kanala on ollut mukana valitsijayhdistyksen presidenttiehdokkaan Pekka Haaviston (vihr) kannattajajoukoissa. Kanala oli sunnuntaina paikalla myös Kulttuuritehdas Korjaamolla Haaviston vaalivalvojaisissa.

Kanalalta kysyttiin IS:n ja HS:n suorassa lähetyksessä siitä, millainen vaikutus on presidentti­ehdokkaan seksuaalisella suuntautumisella.

– Olen joutunut pohtimaan, kuinka impivaaralaista tämä Suomen meininki lopulta on. Sen ei pitäisi olla mitenkään iso teema, se on osa tätä kaikkea, Kanala vastasi.

Hän kertoi myös laittaneensa sosiaaliseen mediaan ”läppäjutun”, joka kuului ”nyt äänestetään ihan homona”. Kanalan mukaan kyseessä oli vanha vitsi, jonka julkaisemisesta hän sai sekä negatiivista että positiivista palautetta.

Kanala kertoi kokevansa, ettei Suomessa olla vielä valmiita tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen.

Suomessa ollaan kuitenkin Kanalan mukaan liikuttu parempaan suuntaan viimeisen kahdentoista vuoden aikana, ja asenteet seksuaalivähemmistöjä kohtaan ovat parantuneet.

– Jos peilaan vaikka kirkkoon, vuonna 2012, pari vuotta niin sanotun homoillan jälkeen, kirkko näyttäytyi vanhanaikaisena. Kyllä olemme tulleet nykyaikaan, Kanala pohti.

Kanala kertoo olleensa Haaviston kampanjassa mukana jo vuoden 2012 presidentinvaaleissa.

– Kun olen kirkkoherra, niin totta kai joudun ottamaan vahvan kannan siihen, että voinko näyttää väriä, mutta olen ajatellut, että täytyy näyttää väriä tässä yhteiskunnassa. Täytyy toimia yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon puolesta, Kanala sanoi.

Source Link is.fi