Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f5eb489cedc8a5394dce0c69ca87293d, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Karkuteille lähteneet Lyyti ja Lempi -possut säästyivät joulu­kinkun kohtalolta: ”Pääsevät elämään possumaista elämää” – Uutisalue

Karkuteille lähteneet Lyyti ja Lempi -possut säästyivät joulu­kinkun kohtalolta: ”Pääsevät elämään possumaista elämää”

Leikkisä kaksikko kirmaa pitkin eläinten turvakoti Saparomäen piha-aluetta. Lyyti ja Lempi -nimillä kulkeva kaksikko päätyi porvoolaiseen turvakotiin kerättyään ensin huomiota tehtyään pakoyrityksen kesken kuljetuksen Lappeenrannassa.

Energinen parivaljakko tutkii paikkoja innokkaasti kärsällään ja pian toimittajankin housut ovat mudassa, kun Lyyti ja Lempi käyvät haistelemassa ja maistelemassa tummaa farkkukangasta.

Possukaksikko on ollut turvakodissa keskiviikosta lähtien. Turvakodin perustaja Eveliina Lundqvist kertoo, että edellisen omistajan kanssa jouduttiin jonkin aikaa neuvottelemaan, jotta possut saatiin turvakotiin.

Lue lisää: Kahdeksan sikaa karannut teurastamolta Lappeen­rannassa – kolme yhä karkuteillä

Jos possuja ei oltaisi pelastettu, ne olisivat mitä ilmeisemmin päätyneet joulukinkuksi.

– Pääsevät elämään possumaista elämää. Juoksentelemaan parin hehtaarin laitumella. Saavat elää niin pitkään, kun terveyttä riittää, Lundqvist kertoo possujen uudesta elämästä.

Possut ovat viettäneet vasta pari päivää uudessa kodissa, mutta ovat jo tottuneet hyvin turvakotia pyörittävään Evelina Lunqvistiin.

Possukaksikko piti kovaa vauhtia.

Jos possut oltaisiin teurastettu joulupöytään, olisivat ne kuolleet jo viiden tai kuuden kuukauden iässä. Saparomäellä elinvuosia kertyy todennäköisesti lähemmäksi kymmentä vuotta.

Kahden kuukauden ikäiset possusisarukset pääsevät vielä juomaan kauramaitoa tuttipullosta, mutta sisarukset nauttivat myös perinteisemmistä possun ruoista nyt, kun ne saavat viettää aikaa luonnossa.

– Heittelemme ja piilottelemme niille hedelmiä. Sitten ne aina itse syövät tuolta metsästä juuria ja mitä maasta löytävät.

Joulupöytään joutumisen sijaan possusisarukset pääsevät itse nauttimaan jouluherkuista.

– Jouluna tietysti tarjoillaan vähän paremmat herkut heille.

Entä miten Lyyti ja Lempi ovat viihtyneet uudessa, tilavassa kodissaan?

– Nuuh nuuh, röh röh röh, kaksikko toteaa napakasti.

Jatkuvasti yhtä pitäneet Lyyti ja Lempi ovat siskokset.

Source Link is.fi