Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_c78a5f04b44e7681671ed80eedede3c7, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
”Keinutti vaikkei oltu vielä viini­lasiakaan juotu” – näin myräkkä näkyi Tallinnan-laivalla – Uutisalue

”Keinutti vaikkei oltu vielä viini­lasiakaan juotu” – näin myräkkä näkyi Tallinnan-laivalla

Tallinnasta palanneen Finlandia-laivan matkustajat kertovat, että laiva keinui tuulessa, muttei dramaattisesti.

Suomea maanantaina koetellut sademyräkkä heilutti tuntuvasti myös Tallinnasta maanantai-iltana palannutta Eckerö Linen m/s Finlandia-laivaa.

Laivalla Suomeen siskonsa kanssa palanut Teija Jokiranta kertoo, että tavarat eivät heiluneet laivalla, mutta heilunnan vuoksi käytävillä oli kuitenkin välillä vaikeaa kävellä.

– Sitten [merellä] näkyi näitä vaahtopäitä, Jokiranta toteaa.

Tiina Jokiranta puolestaan kertoo havainneensa, että osa matkustajista oli selkeästi pahoinvoivia. Hän arvioi merisairautta poteneiden matkustajien olleen ensimmäistä kertaa laivalla matkanneita ulkomaalaisia. Hän kertoo itse kohdanneensa hurjempiakin myrskyjä.

Samaa kertovat myös muut laivan matkustajat. Vaikka rankkasateet toivatkin Suomeen maanantaina paikoitellen kymmeniä millimetrejä vettä, Tallinnasta palanneen Finlandia-laivan matkustajien mukaan merellä myräkkä ei näkynyt yhtä dramaattisesti.

Tämä siitäkin huolimatta, vaikka Ilmatieteen laitoksen mukaan Suomenlahdella tuuli voimistui maanantaina paikoin jopa myrskylukemiin asti.

Finlandian asiakkaat näyttävät kuitenkin selvinneen vähällä. Matkustajat kertovat, että laiva heilui, muttei sietämättömästi.

– Kyllä se heilui. Siinä vähän keinutti kun ruokaa haettiin, vaikkei oltu vielä viinilasiakaan juotu, lomalta palannut hyväntuulinen Maini Alho-Ylikoski totesi.

– Meillä oli niin hyvä tunnelma, että ei me sitä säätä kyllä keretty yhtään murehtia. Aurinko paistoi välillä sillä tavalla, että piti aurinkolasit panna päähän kun olimme syömässä, komppasi Aulikki Torniainen.

Torniaisen mukaan myöskään laivan tavarat eivät heiluneet, eikä ruokahalukaan lähtenyt.

– Jos täällä on ollut myrsky, mä olen ollut ihan tietämätön siitä.

Source Link is.fi