Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_e60637ad22da78bfa3c6245ff45855d8, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Keskustan puolue­kokous­aloitteet: ”Pohjois-Pohjanmaan keskusta­nuoret huolissaan puolue­kokous­edustajien alkoholin käytöstä” – Uutisalue

Keskustan puolue­kokous­aloitteet: ”Pohjois-Pohjanmaan keskusta­nuoret huolissaan puolue­kokous­edustajien alkoholin käytöstä”

IS poimi keskustan puoluekokousaloitteista kenties eniten yleistä mielenkiintoa herättävät aloitteet.

Päihteistä on hyvä aloittaa.

– Pohjois-Pohjanmaan keskustanuoret ovat huolissaan Suomen Keskustan puoluekokousedustajien ja kokouksen seuraajien alkoholin käytöstä. Mielestämme alkoholin nauttiminen kokouksen aikana ei ole oikein eikä puolueen tulevaisuuden ja politiikan kannalta tärkeitä päätöksiä voi tehdä alkoholia nauttineena.

– Syksyllä 2020 Oulun puoluekokouksessa Ouluhallissa kioskista ei voinut ostaa alkoholituotteita ja tällä aloitteella Pohjois-Pohjanmaan keskustanuoret toivovat alkoholijuomien jäävän kokoustilan ulkopuolelle vastaisuudessakin, aloite esittää.

Pohjoispohjalaisten keskustanuorten harmiksi ja puoluekokouksen baarivaliokunnan iloksi aloitetta ei todennäköisesti tulla hyväksymään.

Puoluehallitus muistuttaa, että kokouksessa ei saa esiintyä päihtyneenä ja kokoustiloissa ei anniskella, mutta suhtautuu kielteisesti puoluekokousten tipattomuuteen.

– Alkoholin käytön rajaamista täysin pois puoluekokouksista hankaloittaa myös se, että halli- ja kokoustilojen ravintolatoiminnat on usein ulkoistettu muulle kuin halliyrittäjälle itselleen. Puolueella tai muilla tilojen vuokraajilla ei ole mahdollisuutta puuttua yksityisen yrityksen toimintaan, puoluehallitus perustelee.

Keskustan puoluekokoukset järjestetään yleensä jäähalleissa tai suurissa messuhalleissa, joiden ravintoloissa ja terasseilla on alkoholitarjoilua. Keskustan puoluekokoukseen tapaa osallistua noin 3 000 ihmistä. Kuva keskustan ylimääräisestä puoluekokouksesta syyskuulta 2019 Kouvolan jäähallista.

Puoluekokous pidetään Lappeenrannan jäähallissa.

Puoluekokoukset hyväksyvät lähes poikkeuksetta puoluehallituksen valmistelemat kannat eri aloitteeseen.

KesKusta suhtautuu ymmärtäen aloitteeseen maaseudun poikamiesten kumppanipulaan.

Keskusta kannattaa Hirvensalmen kunnallisjärjestön ”oikeenlaista kemiaa maaseudun poikamiehille” -aloitetta.

– Nuoret lähtevät usein pienemmiltä paikkakunnilta opiskelemaan muualle. Usein naiset jäävät maailmalle työelämään eivätkä palaa takaisin kotipaikkakunnilleen.

– Onkin tärkeää huomioida maaseudulla olevat yrittäjät, poikamiehet, kokonaisvaltaisesti, huomioiden myös yhteenkuuluvuuden ja rakkauden tarpeet, aloite muun muassa toteaa.

Keskusta panee toivonsa etätyön mahdollistamaan monipaikkaisuuteen ja harrastusmahdollisuuksiin, jotta maaseudun poikamiesten parisuhdemarkkinat vilkastuisivat.

– Monipaikkaisuuden lisäksi maaseutualueilla tulee jatkaa monipuolista harrastustoimintaa. Aktiivinen kylätoiminta ja muu järjestötoiminta mahdollistavat osaltaan luontaisia kohtaamisia ja aktiviteettia, keskustan kanta kuuluu.

Puoluekokousaloitteet ovat liki kaikkea maan ja taivaan väliltä.

Esimerkiksi keskusta ei aio perustaa omaa TikTok-tiliään, vaikka puolue on mukana monissa muissa some-kanavissa.

– TikTokissa yksityishenkilöiden sisällöntuotanto toimii paremmin kuin kokonaisten organisaatioiden sisällöntuotanto.

– Moni keskustalainen kuntapäättäjä ja kansanedustaja on jo ottanut TikTokin haltuun. Tähän työhön puoluekokous haluaa kannustaa ennakkoluulottomasti entistä useampia keskustatoimijoita, puoluehallitus vastasi keskustanuorten aloitteeseen.

Valtaosa puoluekokouksen aloitteesta on tanakkaa asiaa, ja keskustan ruisleipää esimerkiksi näinä aikoina ovat lukuisat aloitteet huoltovarmuudesta sekä ruuan ja energian omavaraisuudesta.

Keskusta ottaa puoluekokouksessaan kannan polttoaineverotuksen alueelliseen porrastukseen.

Keskusta ei tule kannattamaan sitä, että bensavero määräytyisi alueellisesti.

Keskustan mielestä polttoaineveron alueellinen porrastus ei ole toteuttamiskelpoinen.

– Tuen rajaaminen alueellisesti olisi käytännössä vaikeaa muun muassa polttoaineturismin näkökulmasta. Polttoaineturismi lisäisi liikennettä ja päästöjä. Lisäksi alueellinen polttoainevero voisi aiheuttaa kilpailuvääristymiä.

– Energiaverodirektiivi ei mahdollista alueellista polttoaineveroa, joten sen käyttöönotto edellyttäisi neuvoston yksimielistä päätöstä ja valtiontukianalyysiä, keskusta perustelee kielteistä kantaansa alueellisen bensaveroon.

Keskusta haluaisi tulevaisuudessa kerätä enemmän rahaa isommilla teillä ajavilta kuin maaseudun pikkuteillä kulkevilta autoilijoilta.

Sen sijaan keskusta kannattaa aluepoliittisena keinona uudistaa autoilun verotusta ”pitkällä aikajänteellä polttoainepohjaisesta ajokilometreihin ja tieluokkaan perustuvaksi”.

– Tämä mahdollistaisi esimerkiksi maaseudun pikkuteillä ja ammattiliikenteessä kevyemmän verotuksen. Lisäksi tulisi selvittää vuotuisen ajoneuvoveron porrastamismahdollisuutta. Ajoneuvovero olisi tällöin nykyistä kevyempi alueilla, joissa oman auton käyttö on välttämätöntä ja puolestaan korkeampi alueilla, joissa joukkoliikenne on varteenotettava vaihtoehto autolle, keskusta linjaa tavoitteekseen.

Keskustan puoluekokoukselle on jätetty kaikkiaan 294 puoluekokousaloitetta.

Source Link is.fi