Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_41f098d215630d91a72e69ff208dea0e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kim Jong-un sairasti koronan – siskolta outo selitys viruksen leviämiselle Pohjois-Koreaan – Uutisalue

Kim Jong-un sairasti koronan – siskolta outo selitys viruksen leviämiselle Pohjois-Koreaan

Pohjois-Korean Kim Jong-un kärsi itsekin ”kuumeesta” koronapandemian aikana, paljasti johtajan sisko torstaina.

Maassa koronaviruksen aiheuttamaan tautiin viitataan usein mieluummin kuumeena. BBC:n mukaan tämä johtuu koronatestitarvikkeiden puutteesta.

– Vaikka hän oli vakavasti sairas korkean kuumeen vuoksi, ei hän voinut levätä hetkeäkään ajattelematta ihmisiä, joista hänen täytyi pitää huolta ennen epidemianvastaisen sodan loppua, Kim Yo-jong sanoi pitämässään puheessa.

Kim Yo-jong puhui tilaisuudessa, jossa juhlittiin Pohjois-Korean voittoa koronaviruksesta.

Lue lisää: Pohjois-Korean Kim Jong-un julisti maan kukistaneen koronan

Yo-jongin lausuntoa on siteerattu maailmalla laajasti. Sitä pidetään poikkeuksellisena hallinnolle, joka vain harvoin kommentoi johtajan terveyttä.

Toisaalta se sopii hyvin yhteen Pohjois-Korean viimeaikaisen propagandan kanssa, huomautti Open Nuclear Network -järjestön aluepäällikkö Rachel Minyoung Lee Bloombergille.

– Se on johdonmukaista Pohjois-Korean viime vuosien johtajapropagandastrategian kanssa, jossa on siirrytty johtajan jumaloimisesta siihen, että tämä esitetään tavallisena ihmisenä, joka jakaa kansalle myös elämänsä ilot ja surut, Minyoung Lee sanoi uutiskanavalle.

Puheessaan Kim Yo-jong ei kertonut, koska johtaja on sairastanut taudin.

Sen sijaan hän syytti Etelä-Koreaa viruksen levittämisestä. Yo-jongin mukaan koronavirus olisi levinnyt pohjoiseen propagandalehtisistä, joita Etelä-Korea kuljetti rajan yli iltapallojen avulla.

Etelä-Korea on kiistänyt väitteet.

Yo-jong kutsui lentolehtisten lähettämistä ”rikokseksi ihmisyyttä vastaan” ja varoitti Pohjois-Korean harkitsevan voimakasta vastaiskua.

– Eteläkorealaiset sätkynuket sysäävät lehtisiään ja likaisia tavaroitaan alueellemme. Meidän on oltava ankaria vastatoimissamme.

Vaikutusvaltainen pikkusisar toimii Kim Jong-unin rinnalla ja vastaa tämän turvallisuudesta. Hänen on myös arveltu toimineen veljensä sijaisena vuonna 2014, kun Kim Jong-un sairasti. Noihin aikoihin Pohjois-Korea myönsi poikkeuksellisesti johtajansa kärsivän ”epämukavasta fyysisestä olotilasta”.

Source Link is.fi