Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_b643b912a4695a2190a69d45bf86d2f6, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kokoomuksen Paula Risikko jätti kirjallisen kysymyksen Huoltovarmuus­keskuksen johdon kohtelusta – Uutisalue

Kokoomuksen Paula Risikko jätti kirjallisen kysymyksen Huoltovarmuus­keskuksen johdon kohtelusta

Kokoomuksen kansanedustaja Paula Risikko on jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen. Asia koskee Huoltovarmuuskeskuksen johdon kohtelua kevään 2020 maskikohussa.

– Miksi sosiaali- ja terveysministeriö tilasi hengityssuojaimia Huoltovarmuus­keskukselta huolimatta siitä, ettei keskuksen tehtäviin kuulu toimia suojainten hankintaorganisaationa? Risikko kysyy kirjallisessa kysymyksessään.

Risikko kysyy, miksi pääministeri Sanna Marin (sd) ei odottanut Huoltovarmuus­keskuksen toiminnasta käynnissä olevien lisäselvitysten tuloksia ennen julkisen epäluottamuksen osoittamista keskuksen toimitusjohtaja Tomi Lounemalle.

Lue lisää: Ministerit painostivat Huolto­varmuus­keskuksen johtoa maskikauppoihin

Kohun seurauksena Lounema erosi tehtävästään. Kaksi muuta keskuksen johtajaa irtisanottiin toukokuussa.

Risikko toteaa tiedotteessaan, että tartuntatautilain mukaan tartuntatautien torjunnan yleinen suunnittelu, ohjaus ja valvonta kuuluvat sosiaali- ja terveysministeriölle.

– Sosiaali- ja terveysministeriö vastasi keväällä 2020 maskipulaan tekemällä tukipyyntöjä suojavälineiden hankinnoista Huoltovarmuuskeskukselle, vaikka vastuu varautumisesta pandemiatilanteisiin on valtakunnallisesti säädetty ministeriön tehtäväksi, Risikko sanoo.

Lue lisää: Huoltovarmuus­keskuksen ex-pomolle ei syytettä maski­kaupoista

Risikko muistuttaa, ettei Huoltovarmuuskeskuksen tehtäviin kuulu ministeriöiden hankintaorganisaationa toimiminen.

– Huoltovarmuuskeskuksen epäonnistuneista hankinnoista käynnistettiin erilliset selvitykset, jotka eivät edes ehtineet valmistua ennen kuin keskuksen toimitusjohtajalle oli julkisuudessa valtioneuvoston jäsenten, ennen kaikkea pääministerin, toimesta esitetty epäluottamus.

Paula Risikko on toiminut aiemmin peruspalveluministerinä, sosiaali- ja terveysministerinä, liikenne- ja kuntaministerinä sekä sisäministerinä.

Source Link is.fi