Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_0e798ff4e94bdfaa7630392e9d9f84f6, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kokoomuksen Valtonen ja perussuomalaisten Meri ottivat yhteen työperäisestä maahanmuutosta A-studiossa – Uutisalue

Kokoomuksen Valtonen ja perussuomalaisten Meri ottivat yhteen työperäisestä maahanmuutosta A-studiossa

Kokoomuksen mielestä Suomi tarvitsee työperäistä maahanmuuttoa merkittävästi lisää. Perussuomalaiset puolestaan olisi valmis vähentämään työn perässä Suomeen muuttavien määrää.

A-studiossa vierailleet kokoomuksen Elina Valtonen ja perussuomalaisten Leena Meri väittelivät työperäisestä maahanmuutosta.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Elina Valtonen ja perussuomalaisten varapuheenjohtaja Leena Meri ovat täysin eri linjoilla työperäisestä maahanmuutosta. Valtonen ja Meri kohtasivat maanantai-illan A-studiossa.

Kokoomus olisi Valtosen mukaan valmis tuplaamaan Euroopan unionin ulkopuolelta tulevien työluvat. Viime vuonna työluvan sai 16 000 henkilöä.

– Lähtökohdan pitää olla se, että Suomessa saa tehdä ja teettää töitä, ja tänne ollaan tervetulleita ympäri maailmaa.

Meri tyrmää asian täysin:

– Kokoomuksen luvut kuulostavat väestönvaihdolta.

Meren mukaan korkeasti koulutettuihin maahanmuuttajiin perussuomalaiset suhtautuu suopeasti, mutta matalapalkka-aloilla työskenteleviin ei.

Valtosen mielestä Meren käyttämä termi kuulostaa hurjalta. Hän myös korostaa, että Suomessa on työvoimapula, eikä perussuomalaiset sallisi monien tärkeiden alojen osaajien tuloa Suomeen.

– Kuulostaa ihmisvihamieliseltä ja ennen kaikkea talouskasvuvihamieliseltä.

Meri sanoo, että työperäinen maahanmuutto on perussuomalaisille kynnyskysymys seuraavaa hallitusta muodostettaessa.

– Tuollainen löperö politiikka, jossa viis veisataan suomalaisen työntekijän suojelusta ja veronmaksajan rahasta, ei voi jatkua.

Katso maanantai-illan A-studio Yle Areenasta.

Voit keskustella aiheesta 7.2. kello 23:een saakka.

Source Link yle.fi