Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_e9ec42c168e75ef01914438e2785ca12, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kokoomusnuorten uusi puheenjohtaja kannustaa työntekoon jo opiskeluaikana: ”Valtio ei voi kantaa kaikkea vastuuta yksilön toimeentulosta” – Uutisalue

Kokoomusnuorten uusi puheenjohtaja kannustaa työntekoon jo opiskeluaikana: ”Valtio ei voi kantaa kaikkea vastuuta yksilön toimeentulosta”

25-vuotias oikeustieteen maisteri Binga Tupamäki on Kokoomusnuorten uusi puheenjohtaja. Hän haluaa terävöittää nuorisojärjestön sanomaa ja petrata järjestöä arvokeskustelussa.

Kokoomusnuorten uusi puheenjohtaja, 25-vuotias Binga Tupamäki Tampereella.

Binga Tupamäki aloittaa Kokoomusnuorten puheenjohtajana tammikuussa. Hän seuraa tehtävässä tamperelaista Ida Leinoa. Tupamäki valittiin tehtävään lauantaina järjestön liittokokouksessa. Kuva: Laura Hart / Yle

Kokoomusnuorten uuden puheenjohtajan Binga Tupamäen, 25, mukaan opiskelijoiden asema Suomessa on hyvä.

– Kouluttautuminen on monelta osin täysin maksutonta ja sitä tuetaan opintorahalla. Lisäksi opiskelijat voivat saada asumis- ja ateriatukea, Tupamäki luettelee.

Aihe on ollut tänä syksynä pinnalla, kun opiskelijat ovat järjestäneet eri puolilla Suomea mielenilmauksia ja kampusvaltauksia. Taustalla on ollut opiskelijoiden huoli siitä, mitä etenkin opintotuen indeksijäädytys ja asumistuen heikennys tarkoittavat toimeentulolle.

Tupamäki ei näe Petteri Orpon (kok.) hallituksen toimia radikaaleina.

Hallitus haluaisi ohjata opiskelijoita nykyistä enemmän yhteisasumiseen. Tupamäki kävisi mielellään keskustelua siitä, että opiskelijat voisivat pärjätä myös soluasunnoissa, jos asumisen tukea pienennettäisiin.

– Opiskelijoilla on myös enemmän mahdollisuuksia muuttaa tulotasoaan, toisin kuin vaikka eläkeläisillä.

Tulotason muutoksella Tupamäki tarkoittaa työntekoa. Hän on itse tehnyt töitä melkein koko opiskeluajan ja näkee myös opintolainan hyvänä asiana.

Hänen mielestään on kannustavaa, että valtio on valmis maksamaan 40 prosenttia lainasta, jos opinnot suoritetaan tavoiteajassa.

– Valtio ei voi kuitenkaan kantaa kaikkea vastuuta yksilön toimeentulosta, ei edes opiskelijoiden.

Arvokarttaa oikealle

Kokoomusnuoret on kokoomuksen nuorisojärjestö.

Tupamäen mielestä kokoomus nähdään liian oikeistoradikaalina puolueena, koska yhteiskunnan keskustelukulttuuri ja odotukset ovat värittyneitä vasemmistolaisen aatemaailman perusteella.

– Tästä näkökulmasta kokoomuksen maltillisetkin ehdotukset näyttävät mullistavilta, eikä ideoita haluta ottaa edes vastaan.

Tuore puheenjohtaja haluaisi terävöittää Kokoomusnuorten sanomaa ja petrata järjestöä arvokeskustelussa.

– Kokoomusnuorten ei tule tyytyä vain yksittäisiin kannanottoihin päivän trendikkäistä aiheista. Tavoitteena on liikuttaa keskivertosuomalaisen arvokarttaa oikealle.

Binga Tupamäki valittiin Kokoomusnuorten puheenjohtajan tehtävään lauantaina Tampereella järjestön liittokokouksessa. Tupamäki aloittaa tehtävässä tammikuussa, ja hän toimii järjestön puheenjohtajana seuraavat kaksi kautta.

Tupamäki on toiminut muun muassa vuodesta 2017 lähtien Kauniaisten kaupunginvaltuutettuna ja ollut ehdolla kaksissa edellisissä eduskuntavaaleissa.

Source Link yle.fi