Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_030937fc1bb0de2b61845a4d92e7b1f6, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kommentti: Rehnissä ei pala liekkiä, Halla-aho taas on ruutitynnyri – kummankin on vaikea kerätä riittävästi suosiota kakkoskierrokselle pääsyyn – Uutisalue

Kommentti: Rehnissä ei pala liekkiä, Halla-aho taas on ruutitynnyri – kummankin on vaikea kerätä riittävästi suosiota kakkoskierrokselle pääsyyn

Keskustassa ja perussuomalaisissa halutaan kipeästi, että niiden presidenttiehdokkaat pääsisivät kakkoskierrokselle. Toivo näyttää kuitenkin haihtuvan jo alkusuoralla, kirjoittaa erikoistoimittaja Seppo Varjus.

Kymppitonnin kisa on käynnistynyt. Kärkikaksikko repii eron jo alkukierroksilla. Takana tulevien tuska kasvaa.

Ylen torstaina julkaiseman mittauksen mukaan Pekka Haavistoa kannattaisi presidentiksi 31 prosenttia vastaajista ja Alexander Stubbia 19 prosenttia. Tiistaina Uutissuomalaisen

kyselyssä

Haaviston kannattajia oli 26 prosenttia ja Stubbin 18 prosenttia.

Vilkaistaan heidän olkiensa yli. Ylen kakkossakissa puuskuttavat Olli Rehn (11 prosenttia), Mika Aaltola (10 prosenttia) ja Jussi Halla-aho (yhdeksän prosenttia). Uutissuomalaisilla saman porukan järjestys on Aaltola 12 prosenttia ja Rehn sekä Halla-aho kummatkin yhdeksän.

Kerrataan puoluesiteet, jos olitte unohtaneet. Haavisto on vihreä, mutta ehdolla valitsijamiesyhdistyksen kautta. Rehn on keskustalainen, mutta ehdolla valitsijamiesyhdistyksen kautta. Aaltola on sitoutumaton ja ehdolla valitsijamiesyhdistyksen kautta. Kukaan ei ole vielä saanut tarvittavaa 20 000:ta kannattajakorttia kasaan, mutta asian uskotaan lutviutuvan.

Stubb on kokoomuksen ehdokas ja Halla-aho perussuomalaisten.

Koska Aaltolalla ei ole puoluetta takanaan, häntä voivat vaalikampanjassa vaivata organisaatio-ongelmat. Toisaalta Aaltolan jäämisestä ykköskierrokselle koituisi päänsärkyä vain hänelle itselleen.

Rehnin ja Halla-ahon jääminen ykköskierrokselle olisi heidän puolueidensa päänsärky.

Aiemman vaiheen kyselyissä Rehn kilpaili suosiosta Haaviston kanssa. Niiden kysymys kuitenkin oli ”ketä voisitte äänestää”, ei ”ketä äänestäisitte”. Se on iso ero.

Keskustassa Rehnin menestyksen toivotaan paikkaavan kaksissa eduskuntavaaleissa koettuja katastrofeja. Entinen pääministeripuolue uhkaa jäädä pysyvästi apupuoluesarjaan. Rehnin pääsy toiselle kierrokselle olisi uusi alku.

Halla-aholla pitäisi olla hyvät mahdollisuudet päästä kakkoskierrokselle. Perussuomalaiset sai eduskuntavaaleissa äänistä viidenneksen. Halla-ahoa palvotaan puolueen sisäpiirissä. Mikä mättää?

Aiemman vaiheen kyselyissä Rehn kilpaili suosiosta Haaviston kanssa. Niiden kysymys kuitenkin oli ”ketä voisitte äänestää”, ei ”ketä äänestäisitte”. Se on iso ero.

Alexander Stubbin paluu kotimaan politiikkaan on toistaiseksi sujunut riemukkaasti. Kuva: Pepe Korteniemi / Lehtikuva

Alexander Stubbin paluu Suomen poliittisille kentille on yllättäen kulkenut hilpeän riemumarssin tahdissa.

Kukaan ei muista enää ”sori siitä” -kommenttia ja shortseja. Pieni harmaa ohimoilla tekee äkkiä valtiomiehen näköiseksi.

Kokoomuslaisittain liberaalilla Stubbilla tuntuu olevan hämmästyttävästi vetoa myös konservatiivisuuttaan paasaavien perussuomalaisten äänestäjissä.

Stubbin henkilö määrittyy Helsinkiin ja Espooseen. Ihmeellisesti vaikuttaa siltä, että häntä oltaisiin valmiita äänestämään maakuntien Suomessakin.

Paha juttu keskustalle.

Halla-ahon mahdollisuudet kirin yritykseen ovat pikkuisen Rehniä paremmat.

Rehnhän siis todella on mies, jota kuka vain voisi äänestää, jos muita vaihtoehtoja ei kerta kaikkiaan olisi. Mutta harvempi, jos niitä on. Hänessä ei pala ihmisiä innostavaa intohimon liekkiä.

Halla-aho taas on kykenevä aina tokaisemaan perussuomalaisten ydinkannattajia sytyttäviä sanoja. Lähinnä ne koskisivat maahanmuuttoon liittyviä kysymyksiä.

Halla-ahon liekki on kirkas, mutta presidenttikisaan ehkä liian kuuma. Hänen ruutitynnyrinsä voi räjähtää käsiin.

Ongelma on, että Halla-ahon ratkaisut voivat herättää torjuntaa niissä porvariäänestäjissä, joita Halla-aho välttämättä tarvitsisi. Perussuomalaisten ulkopuolella ajatus ainakin työperäisen maahanmuuton tarpeesta on aika yleisesti hyväksytty.

Eli Halla-ahon liekki on kirkas, mutta presidenttikisaan ehkä liian kuuma. Hänen ruutitynnyrinsä voi räjähtää käsiin.

Kilpa on käynnissä ja kierroksia toki riittää. Tämä on siitä erikoinen kisa, että hopea ei ole häpeä, mutta pronssia ei jaeta ollenkaan.

Source Link is.fi