Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_ae56c12a70d488dc37e39faee0f5b894, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kouluruuan seasta paljastui iljettävä yllätys Vantaalla: ”En syöttäisi edes eläimelle” – Uutisalue

Kouluruuan seasta paljastui iljettävä yllätys Vantaalla: ”En syöttäisi edes eläimelle”

Kouluruokailu vantaalaisessa oppilaitoksessa sai tiistaina ikävän käänteen, kun oppilaille tarjotun nakkikeiton seasta paljastui sinne selkeästi kuulumattomia palasia.

15-vuotias, yhdeksättä luokkaa käyvä tyttö järkyttyi näkemästään. Tietoa siitä, mitä palaset todella olivat, ei ollut, mutta raaoilta ne näyttivät. Myös tytön äiti hämmentyi tapahtuneesta.

– Itseäni alkoi kuvottaa. En syöttäisi tuollaista edes eläimelle, tytön äiti sanoo.

Siitä, mitä keitosta löytyvät palat tosiasiassa ovat, ei ole tietoa.

Äiti kertoo keskustelleensa asiasta useiden koulua käyvien nuorten vanhempien kanssa, jotka olivat myös saaneet käsiinsä kuvia keitosta löytyneistä yllätyksistä.

Äidin sanojen mukaan oppilaat kertoivat asiasta koulun keittiön henkilökunnalle, mutta he saivat osakseen vain ”räyhäämistä”.

Vaikka kokemus oli tytölle inhottava, se tuskin muutti tämän suhtautumista kouluruokaa kohtaan.

– Hän ei ole mikään nirso tapaus, eli en usko, että tästä mitään traumoja jäi. Jos vastaavaa olisi sattunut nuoremman lapseni kohdalle, hän ei söisi varmasti enää ikinä mitään, tytön äiti toteaa.

Äiti ilmoitti tapauksesta koulun rehtorille. Vantaan perusopetuksen aluepäällikkö Ursula Snellman kertoo, ettei hänen korviinsa ole kantautunut asiaa koskien muita ilmoituksia.

Kuvaa katsottuaan hän totesi palasten muistuttavan nakkikeittoon kuuluvista nakeista poiketen kanaa.

– Olemme yrittäneet koulun kanssa pohdiskella tilannetta, ja yritämme edelleen selvittää asiaa. Kyseessä on suuri, yli 800 oppilaan koulu, joten voisi kuvitella, että joku muukin olisi kiinnittänyt asiaan huomiota, Snellman sanoo.

– Kyselin asiasta joiltakin opettajilta, ja he sanoivat, ettei heidän korviinsa ole kantautunut tietoa asiasta, hän jatkaa.

Ilkivallan mahdollisuutta ei Snellmanin mukaan voi sulkea pois. Tapauksen selvittämistä koulun kanssa jatketaan.

Kouluruuan toimittamisesta Vantaan alueelle sekä ruuan valmistamisesta kyseisessä koulussa vastaa kaupungin omistama yhtiö Vantti. Vantaan kaupungin viestintäpäällikkö Satu Velascon mukaan Vantilta kerrotaan, että koulussa tarjottiin tiistaina perinteisen nakkikeiton lisäksi myös broilerimakkarakuutioista valmistettua keittoa ja soijanakkikeittoa.

Keittiöhenkilökunta ei ole ruokaa valmistaessaan ja tarjoillessaan huomannut keitossa sinne kuulumattomilta vaikuttavia palasia.

Vantin keittiöhenkilöstön ja koulun johtoryhmän kanssa käytyjen selvittyjen perusteella on pohdittu sitä, että tavarantoimittajalta on voinut mahdollisesti tulla huono tuote-erä, jossa olisi ollut makkarakuutioiden seassa mahdollisia kananpaloja.

Vantti selvittää tapahtunutta tavarantoimittajan kanssa. Alustavan arvion mukaan broilerimakkarakuutioiden seassa on ollut broilerinlihaa.

Ilkivallan tai pilailun mahdollisuudesta ei Vantaan kaupungilla ole havaintoa tai tietoa.

– Kouluruoka on jokaisen oppilaan oikeus, ja sen laadun eteen teemme jatkuvasti töitä. Olemme pahoillamme tapahtuneesta. Asian selvittäminen jatkuu meillä edelleen. Pyrimme varmistamaan, ettei tällaista pääse enää jatkossa tapahtumaan, Vantaan kaupungilta kerrotaan.

Source Link is.fi