Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_6e883d0a70a1045a8af286c27f289056, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kuluttajaliitto: Vaadimme Mustia ja Mirriä maksamaan koiranomistajien eläinlääkärikulut – Uutisalue

Kuluttajaliitto: Vaadimme Mustia ja Mirriä maksamaan koiranomistajien eläinlääkärikulut

Kuluttajaliitto vetoaa Mustiin ja Mirriin eläinlääkärikustannuksien korvaamiseksi sairastuneiden koirien omistajille.

Musti ja Mirri lemmikkieläinkauppa.

Lemmikkieläintarvikeyhtiö Musti Groupin liikkeissä myydyn SMAAK Herkkä kala viljaton -nimisen koiranruoan epäillään aiheuttaneen useille koirille oireita. Kuvassa Musti ja Mirri -myymälä kauppakeskus Ainoassa. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Lemmikkieläintarvikeyhtiö Musti Groupin Musti ja Mirri sekä Peten koiratarvike myymälöissä on ollut myynnissä SMAAK Herkkä kala viljaton -nimisen koiranruoan eriä, joiden epäillään aiheuttaneen useille koirille oireita pahoinvoinnista jopa halvauksen kaltaisiin vakaviin oireisiin.

Oireiden aiheuttajaksi epäillyt erät koiranruokaa on poistettu myynnistä ja sen voi palauttaa lähimpään Mustin ja Mirrin myymälään sekä Peten koiratarvikkeeseen. Kuluttajaliiton pääsihteeri Juha Beurling-Pomoell näkee yrityksen toiminnan riittämättömänä. Kuluttajaliitto on suomalainen yhdistys, joka ajaa kuluttajan etua ja oikeuksia.

– Meidän vetoomus on se, että Mustin ja Mirrin täytyy tulla nopeasti ulos sen asian kanssa, että korvaavat eläinlääkärikustannukset.

Beurling-Pomoell näkee, että aikataulu ei tällä hetkellä anna periksi odottelua, vaan eläinlääkärikulut tulee korvata sairastuneiden lemmikkien omistajille viipymättä.

– Mitä enemmän menee aikaa, niin sen vastuuttomammin Musti ja Mirri toimii. Eläinperheet tarvitsevat sen tiedon mahdollisimman pian. Nyt ei saa aikailla, vaan pitää tehdä nopeasti päätöksiä.

Erityisen huolissaan Beurling-Pomoell on vähävaraisista lemmikkitalouksista, joissa ei välttämättä ole taloudellisia mahdollisuuksia viedä sairastunutta koiraa eläinlääkäriin.

– Meillä on monia suomalaisia, jotka on taloudellisesti tosi hankalassa tilanteessa. Jos ei ole tietoa siitä, että eläinlääkärikustannukset tullaan korvaamaan, niin voi olla tilanne, että jollain ei ole varaa hoitaa eläintä vaan se joudutaan lopettamaan.

Musti Group ei ole maanantaina vastannut Ylen yhteydenottoihin korvauskäytännöstä. Viikonloppuna Musti Groupin operatiivinen johtaja Pamela Nelimarkka kertoi Ylelle, että mahdollisiin korvauksiin yritys aikoo palata vasta, kun tapaus on selvitetty perinpohjin. Laboratoriokokeiden valmistuminen kestää noin kaksi viikkoa.

Source Link yle.fi