Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_08f7afef8dfa53253a61ba2355ed6dfe, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kunta-alalle syntyi neuvottelutulos – KT:n valtuuskunta hyväksyi tuloksen – Uutisalue

Kunta-alalle syntyi neuvottelutulos – KT:n valtuuskunta hyväksyi tuloksen

Mukana ratkaisussa ovat KT, JUKO ja JAU. Jo maanantaina iltapäivällä KT:n valtuuskunta ilmoitti hyväksyneensä neuvottelutuloksen.

Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO sekä Julkisen alan unioni JAU (JHL ja Jyty) ilmoittivat maanantaina aamupäivällä saavuttaneensa sovittelulautakunnan sovintoehdotukseen perustuvan neuvottelutuloksen erillissopimuksesta.

Kuntatyönantajat hyväksyivät neuvottelutuloksen pikaisesti. Valtuuskunnan päätös edellyttää kuitenkin, että myös JAU ja JUKO hyväksyvät erillissopimuksen kunta-alan työ- ja virkaehtosopimusten soveltamisesta.

Neuvottelutuloksen sisällöstä kerrotaan julkisuuteen, jos kaikkien järjestöjen hallinnot hyväksyvät neuvottelutuloksen.

Hoitajajärjestöt eivät osallistuneet neuvotteluihin. Ne ovat ilmoittaneet jatkavansa työtaistelutoimia kesälomien jälkeen.

Uusista työ- ja virkaehtosopimuksista on käyty kunta-alalla neuvotteluja koko kevään ajan. Neuvotteluissa päätetään yli 420 000 kunta-alan työntekijän palkoista.

Juttuun lisätty tieto KT:n valtuuskunnan päätöksestä klo 15.14