Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_6acccc1c6e0a062a3c404d7a6022001a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Lahtelaismies ampui kaveriaan ja puukotti tuttuaan – neljän vuoden tuomio yhdeksästä eri rikoksesta – Uutisalue

Lahtelaismies ampui kaveriaan ja puukotti tuttuaan – neljän vuoden tuomio yhdeksästä eri rikoksesta

Tuomittu ampui useita kertoja pistoolilla Lahden Paavolassa ja pian tutkintavankeudesta vapauduttaan turvautui puukkoon Liipolassa.

Lähikuvassa on punatiilisen rakennuksen lasiovet ja sisäänkäynti. Ovien päällä teksti "Oikeustalo"

Päijät-Hämeen käräjäoikeuden tuomio Paavolassa tapahtuneesta ammuskelusta ja Liipolan puukotuksesta ei ole vielä lainvoimainen. Kuva: Petri Niemi / Yle

Lahtelaismies on tuomittu Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa neljän vuoden vankeusrangaistukseen yhdeksästä eri rikoksesta. Tuomio tuli kahdesta törkeästä pahoinpitelystä, vahingonteosta, laittomasta uhkauksesta, huumausainerikoksesta sekä neljästä ampuma-aserikoksesta. Rikokset tapahtuivat marraskuun 2022 ja heinäkuun 2023 välisenä aikana Lahdessa, Asikkalassa ja Orimattilassa. Juttuvyyhdissä tuomittiin lisäksi kolme henkilöä sakkoihin.

24-vuotiaan vankeuteen tuomitun miehen vakavin rikos tapahtui Lahdessa viime heinäkuun alussa. Useita päiviä kaverinsa kanssa juhlinut tuomittu epäili, että häneltä on viety omaisuutta ja ryhtyi selvittämään sitä Paavolan Citymarketin parkkialueella. Sihvo muun muassa löi ja potki teosta epäilemäänsä kaveriaan ja ampui häntä pistoolilla kolme kertaa. Laukauksista kaksi osui uhrin jalkoihin.

Tekoa tuomittu perusteli oikeudessa hätävarjelulla. Hänen mukaansa uhri alkoi kaivaa esiin vyötäröllään ollutta isoa sahalaitaista veistä. Käräjäoikeus piti kertomusta epäuskottavana, koska valvontakameran talleenteessa ei näkynyt veistä.

Toiseen törkeään pahoinpitelyyn tuomittu syyllistyi jo muutaman viikon kuluttua Lahden Liipolassa vapauduttaan tutkintavankeudesta. Liipolassa hän löi toista uhria reiteen puukolla. Puukottaja ja uhri tunsivat toisensa entuudestaan. Tuomitun mukaan uhri oli provosoinut hänet tekoon, mutta oikeus ei selitystä uskonut.

Tuomitun maksettavaksi uhreille oikeus määräsi yhteensä noin 16 000 euron korvaukset ampumisesta ja puukotuksesta. Lisäksi Sihvon maksettavaksi tulevat oikeuskulut.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus antoi tuomionsa asiassa lokakuun lopussa. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen. Vankeustuomion saanut lahtelaismies on ilmaissut asiassa tyytymättämyyttä.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Etelä-Suomen Sanomat.

Source Link yle.fi