Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_7ef52d9911c6be60f95e709233d9bbdc, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Liian vaarallinen murha­mies ei pääse vapaaksi – on lusinut vankilassa jo liki 18 vuotta – Uutisalue

Liian vaarallinen murha­mies ei pääse vapaaksi – on lusinut vankilassa jo liki 18 vuotta

Katkaistulla haulikolla uhrinsa Kemijärvellä marraskuussa 2004 murhannut mies pysyy edelleen vankilassa, Helsingin hovioikeus linjasi tiistaina.

Mies anoi oikeudelta ehdonalaiseen pääsyä, mutta oikeuden mukaan siihen ei ollut edellytyksiä. Oikeus pitää miestä liian vaarallisena. Oikeuden mukaan on korkea riski siihen, että mies vapautuessaan syyllistyisi henkeä, terveyttä tai vapautta törkeästi loukkaavaan rikokseen.

Mies on ensi kertaa vankilassa, jossa hän on kärsinyt rangaistustaan jo liki 18 vuotta. Keskimäärin elinkautista vankeutta istutaan noin 14,5 vuotta.

Rikosseuraamuslaitos olisi puoltanut miehen vapauttamista ensi vuoden lopulla, jolloin vankeusaikaa olisi kertynyt noin 19 vuotta. Hovioikeus ei nähnyt tuohon kuitenkaan edellytyksiä. Hovioikeus huomautti, että mies on vankila-aikanaankin syyllistynyt lukuisiin väkivaltarikoksiin.

Mies murhasi entuudestaan tunteman miehen ampumalla tätä kahdesti lähietäisyydeltä selkään. Lopuksi mies löi uhria aseella otsaan.

Mies voi halutessaan hakea hovioikeuden ratkaisuun korkeimmasta oikeudesta valituslupaa.

Source Link is.fi