Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_e4e8516b27cce55d21f5d0ee519dbdca, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Lintilä kommentoi WhatsApp-tutkintaa – Uutisalue

Lintilä kommentoi WhatsApp-tutkintaa

”Ei kuitenkaan poista sitä, etten itse ole tietoisesti sitä viestiä lähettänyt.”

Ex-ministeri Mika Lintilä (kesk) kommentoi STT:lle puhelimeensa kohdistuneen esitutkinnan lopettamista.

– Hyvä, että asia selvitetty, noilla näytöillä päätös on hyvin selkeä. Se ei kuitenkaan poista sitä, etten itse ole tietoisesti sitä viestiä lähettänyt.

IS tavoitti aiemmin Lintilän, joka ei kuitenkaan ehtinyt kommentoida asiaa.

SYYTTÄJÄLAITOS kertoi aiemmin tiistaina, että Lintilän puhelimeen kohdistuneen tietomurron tutkinta on lopetettu.

Esitutkinnassa ei pystytty osoittamaan, että ulkopuolinen taho olisi tunkeutunut puhelimeen.

– Esitutkinnassa hankitun selvityksen perusteella on pidettävä varsin epätodennäköisenä, että epäillystä tietomurrosta saataisiin lisää näyttöä, tiedotteessa sanotaan.

Esitutkinta päätettiin syyttäjien päätöksellä keskusrikospoliisin tutkinnanjohtajan esityksestä. Tutkinta lopetettiin 27.2.

ESITUTKINNAN rajoittamista koskevasta asiakirjasta ilmenee, että tutkinnassa selvisi, ettei puhelimesta löytynyt jälkiä, jotka viittaisivat ulkopuoliseen tunkeutumiseen. Jälkiä ei löytynyt myöskään haittaohjelman toiminnasta tai siitä, että Lintilän Whatsapp-tiliä olisi käytetty joltain muulta laitteelta.

Sen sijaan puhelimeen tehdyssä tutkinnassa selvisi, että Whatsapp-tiliä oli lokitietojen mukaan käytetty juuri Lintilän omalla puhelimella kyseisenä ajankohtana, kun meemi on lähetetty.

Lintilä on kertonut, että ei itse lähettänyt meemiä ja alkoi siksi kertomansa mukaan epäillä tietomurtoa.

Esitutkinnan taustalla oli Lintilän Whatsapp-tililtä lähetetty viesti, jota hän ei oman käsityksensä mukaan ollut lähettänyt itse. Lintilä itse ei vaatinut asiassa rangaistusta.

Lue lisää kirjoittajalta

STT

Source Link is.fi