Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a42a0cbb9acb3693ca482606b477ca55, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Lotta ja pappa ovat vuoden positiivisimmat suomalaiset! – Uutisalue

Lotta ja pappa ovat vuoden positiivisimmat suomalaiset!

Lauluvideoista tunnettu Lotta ja pappa -duo on valittu Vuoden Positiivisimmaksi Suomalaiseksi. Kaksikkoon kuuluvat 86-vuotias Jorma Saahko ja hänen lapsenlapsensa 28-vuotias Lotta-Sofia Saahko.

Laulamisen iloa ja karjalaista hyväntuulisuutta huokuva Lotta ja pappa -duo on kerännyt videoillaan yli 200 000 katsojaa.

Vuoden positiivisimman tittelistä kilpaili kuusi ehdokasta. Listan oli laatinut Positiivareiden, Nenäpäivän ja yhteistyökumppaneiden raati.

Suomalaiset pääsivät ensimmäistä kertaa valitsemaan voittajan. Lotta ja pappa saivat yli 40 prosenttia äänistä. Ääniä annettiin 6 000.

Duon positiivisuus kumpuaa karjalaisesta elämänasenteesta. He eivät muistele ikäviä asioita.

– Kun pappa lähti neljävuotiaana kymmenen vuotta kestäneelle evakkotaipaleelle, sattui matkalla monia traumaattisia ja surullisia asioita. Silti hän on oppinut katsomaan asioita positiivisesti. Kun sataa vettä, pappa toteaa, että tuleepahan marjapensaat kasteltua. Meneillään oleva vuodenaikakin on aina papalle se kaikista paras, Lotta kertoo tiedotteessa.

Lotan mukaan lauluvideoiden ansiosta aiemmin ujon ja kärttyisän papan luonne on muuttunut positiivisemmaksi, iloisemmaksi ja leppoisammaksi.

– Seuraajien kommentit ovat papan päivän kohokohta, ja heiltä tulleiden postikorttien antama hyvä mieli kantaa meitä monta päivää eteenpäin. Iloa jaetaan myös ystäville ja tutuille.

Pappa pääsi videoilla toteuttamaan vanhan haaveensa. Jorma Saahko haaveili lapsena hanuristin urasta ja esiintymisestä, videoiden ansiosta hän pääsi vihdoin esiintymään ja laulamaan yleisön edessä.

Lotta kannustaa nuoria viettämään aikaa ikäihmisten kanssa.

– Kun aloin kysellä papan nuoruudesta ja evakkomatkoista, aloin ymmärtää myös omia luonteenpiirteitäni paremmin. Ennen kuin palasin Lontoosta Suomeen, olin ajatellut, ettei minulla pitkään ulkomailla asuneena ollut yhteyttä suomalaisiin ja suomalaisuuteen. Kun pappa kertoi karjalaisuudesta, tajusin, että luonteenpiirteeni kuten ahkeruus, ulospäin suuntautuneisuus ja musikaalisuus ovat Karjalasta lähtöisin.

Source Link is.fi